Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο άθλιος Στουρνάρας ζήτησε την βοήθεια των… Εβραίων για να κλείσει την ΕΡΤ



GUARDIAN Σαμαράς , Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. Απειλές Στουρνάρα σε EBU!!
ERT shutdown: Greece puts pressure on Israeli firm over state broadcaster
Ambassador approaches RRsat, an Israeli company that had been helping to keep shut-down station on air
  • Lisa O’Carroll
  • guardian.co.uk, Tuesday 18 June 2013
Η Ελλάδα ασκεί πίεση σε ισραηλινή εταιρεία για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ο Πρέσβης ήρθε σε επαφή με την RRsat, μια ισραηλινή εταιρεία που βοηθούσε  να κρατηθεί ο κλειστός σταθμός στον αέρα Οι προσπάθειες για να κρατηθεί ζωντανή η ελληνική κρατική τηλεόραση, αφότου η κυβέρνηση διέταξε να κλείσει, δέχθηκαν ένα πλήγμα, μετά από μια διπλωματική παρέμβαση από το Ισραήλ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε τη βοήθεια του πρεσβευτή του στο Τελ Αβίβ, αφού μία από τις εταιρίες που κρατούσαν την ΕΡΤ στον αέρα ανήκε σε ισραηλινή εταιρεία.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian προχωρά στην αναδημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παρενέβη σε ισραηλινή εταιρεία που μετέδιδε το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσω δορυφόρου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ, Σπύρος Λαμπρινής συναντήθηκε με την ισραηλινή κυβέρνηση αφού έγινε γνωστό ότι η RRsat, μία ιδιωτική εταιρεία που συμμετέχει στην EBU, συνέχιζε να μεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ από τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα. Ο Guardian υπογραμμίζει ότι αξιωματούχοι στην Αθήνα επιβεβαίωσαν την συνάντηση αλλά δεν ξεκαθάρισαν εάν ζήτησαν από την ισραηλινή κυβέρνηση να παρέμβει. «Ο πρέσβης έδωσε στις αρχές μία επιστολή του Γιάννη Στουρνάρα, που εξηγούσε την νέα κατάσταση στην Ελλάδα και ξεκαθάριζε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι ο διάδοχος της ΕΡΤ. Δεν έθεσε καμία απαίτηση αλλά ναι είναι αρκετά δυσάρεστη κατάσταση» είπε ανώνυμα ο αξιωματούχος στην εφημερίδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η RRsat είπε στην ΕΒU ότι αποφάσισε να σταματήσει την μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ αφού προσεγγίστηκε απευθείας από τον Έλληνα πρέσβη στο Ισραήλ. Έτσι το σήμα μεταδίδεται πλέον από δύο και όχι τρεις δορυφόρους.
Αξιωματούχοι στην Αθήνα επιβεβαίωσαν ότι ο πρεσβευτής Σπύρος Λαμπρίνης, είχε συνομιλίες με την ισραηλινή κυβέρνηση, αφού κατέστη σαφές ότι η RRsat, μια ιδιωτική τοπική εταιρεία και υπεργολάβος της EBU, συνέχιζε να μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ μέσω των εγκαταστάσεων uplink που είχε στην Ελλάδα .
Αλλά ο αξιωματούχος απέφυγε να πει ότι είχαν προτρέψει την ισραηλινή κυβέρνηση να παρέμβει. «Ο πρέσβης παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές μια επιστολή από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξηγώντας τη νέα κατάσταση στην Ελλάδα και καθιστούσε σαφές ότι το εθνικό υπουργείο οικονομίας είναι πλέον η «διάδοχη οντότητα » της ΕΡΤ», δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα Guardian.
“Δεν προέβη σε κάποια τέτοια απαίτηση, αλλά, ναι, είναι μια μάλλον δυσάρεστη κατάσταση”, πρόσθεσε ο υπάλληλος ο οποίος επικοινώνησε με τον πρέσβη πριν μιλήσει με τον Guardian.
Η EBU έλαβε μια επιστολή από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών  προειδοποιώντας την για έννομες συνέπειες της δράσης της την περασμένη εβδομάδα, παρά τη, διεθνή καταδίκη του κλεισίματος του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.
Γίνεται κατανοητό ότι η RRSat είπε στην EBU ,μέσω επιστολής, ότι αποφάσισε να σταματήσει την μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ, αφότου την πλησίασε άμεσα ο Έλληνα πρέσβης στο Ισραήλ.
Δύο από τους δορυφόρους συνεχίζουν να μεταδίδουν το σήμα, που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα κάποια κάλυψη στην Ελλάδα μαζί με το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...