Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τώρα ανακάλυψαν τι εστί… Σάλλας;



Στο στόχαστρο των «New York Times» βρέθηκε για μια ακόμα φορά η Τράπεζα Πειραιώς κι ο Μιχάλης Σάλλας. Σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λάντον Τόμας που τιτλοφορείται «Το Ελληνικό Σχέδιο μπορεί να επιβραβεύσει μερικούς τραπεζίτες» αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Πειραιώς κατάφερε να συλλέξει περίπου 11.000.000 ευρώ πουλώντας παλιές μετοχές της τράπεζάς του. Αν, όπως υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, τοποθετήσει αυτά τα χρήματα στην αγορά νέων μετοχών, όπως έχει δηλώσει πως θα πράξει, τα παραστατικά δικαιώματος κτήσης μετοχών («stock warrants») που θα λάβει θα του αποφέρουν κέρδος περίπου 2.500.000 ευρώ σε τρέχουσες τιμές.
Στο ίδιο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς το 2009 ήταν μόλις ο τέταρτος σε μέγεθος χρηματοπιστωτικός οργανισμός στην Ελλάδα και διέθετε το μεγαλύτερο ποσοστό επισφαλών δανείων μεταξύ των τραπεζών του μεγέθους της, γεγονός που εξακολουθούσε να ισχύει μέχρι και το 2011. Παρόλα αυτά, ούτε ο κ. Σάλλας ούτε άλλοι υπεύθυνοι της Πειραιώς τιμωρήθηκαν ποτέ γι’ αυτήν την πρακτική.
Οι «New York Times» επικρίνουν, εξάλλου, το γενικότερο πλάνο σύμφωνα με το οποίο οι επενδυτές στις τράπεζες, μεταξύ των οποίων θα είναι πιθανότατα και οι τραπεζίτες που οδήγησαν στην τρέχουσα κρίση του τραπεζικού συστήματος, θα λάβουν παχυλά «warrants», τα οποία θα τους επιτρέψουν να αγοράσουν πολύ περισσότερες μετοχές στο μέλλον σε προκαθορισμένες τιμές, το οποίο συνεπάγεται κι απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο ταμείο.

Κάνει αγορές με ξένα ..κόλλυβα ο Σάλλας

Σάλλα …..Σάλλα με τον ….Σάλλα ,τα ….αρπάζαμε.

Από το 2012 τον κράζει το Reuters, και αυτός… χτενίζεται.

Μας πρόεκυψε και φιλάνθρωπος ο…. φαλιριμένος Σαλλας

Έτσι γινόμαστε και …εμείς…. Τραπεζίτες ρε ΣΑΛΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...