Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ : Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για τους …ανασφαλίστους.



Σε συμφωνία για την αύξηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία από πέντε ευρώ που ισχύει σήμερα στα 25 ευρώ, φέρεται να κατέληξε ο υπουργός παραΥγείας, Μπουμπουκος Γεωργιάδης μετά τη διαβούλευση που είχε με την τρόικα.
Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει τον Αύγουστο, διαβεβαίωνε ότι η αύξηση που θα προκύψει δε θα άγγιζε τα 25 ευρώ, καθώς όπως είχε πει ο ίδιος «Η αύξηση του εισιτηρίου από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ είναι πολύ μεγάλη για τις σημερινές συνθήκες κρίσης», επισημαίνοντας ότι «θα διαπραγματευτεί τον Σεπτέμβριο με την τρόικα τη μείωση της αύξησης.»
Ωστόσο, η σημερινή απόφαση  δείχνει πως η όποια «διαπραγμάτευση»  δεν είχε τύχη και η  αύξηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης, με στόχο την εξοικονόμηση 115 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα πηγαίνουν στους ανασφάλιστους είπε, επιχειρώντας να αιτιολογήσει το μέτρο. Όπως ο ίδιος επεσήμανε μετά τη συνάντησή του με την τρόικα : “ Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους”.
Λίγο νωρίτερα είχε διευκρινίσει με δηλώσεις του ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 στα νοσοκομεία θα αφορά μόνο στις εισαγωγές για νοσηλεία και όχι για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ επανέλαβε ότι μελετώνται να εισαχθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιβολή του εισιτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...