Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

« 505 άνθρωποι κατέχουν περίπου το 1/3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος»…. μεταξύ των οποίων είναι και το κολόσογο μου.



Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας θέτει την ανισότητα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε νέο του άρθρο στο CNBC.
Στο άρθρο του με τίτλο «Η ανισότητα απειλεί τη Δημοκρατία», ο κ. Παπανδρέου θέτει την ανισότητα ως το βαθύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας το οποίο, όπως σημειώνει, «δεν είχαμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε».
Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός, ασκώντας κριτική στις πολιτικές που σκόπευαν να προωθήσουν την ανάκαμψη μετά την οικονομική κρίση, σημειώνει πως το μόνο που κατάφεραν -τελικά- ήταν να διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών.
Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα, τονίζοντας ότι στη χώρα μας «505 άνθρωποι (0,05% του πληθυσμού) κατέχουν περίπου το 1/3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Παράλληλα, το 1/3 των Ελλήνων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό»
«Η κατάσταση αυτή είναι ηθικά, οικονομικά και πολιτικά μη βιώσιμη. Απαιτεί δομικές αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της οικονομικής προόδου και στον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την "ανάκαμψη"» προσθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...