Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Χορεύει στον ρυθμό των ρίχτερ η Κεφαλλονιά



Iσχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.55 το μεσημέρι στην Κεφαλλονιά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χλμ. βόρεια από το Λιξούρι και 13 χλμ. βορειοδυτικά από το Αργοστόλι Κεφαλλονιάς και ήταν επιφανειακός. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθο, Ιθάκη) όσο και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και δήμους της Αττικής. Ακολούθησε στις 16.08 το μεσημέρι ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες τραυματισμούς, ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι έχουν πέσει οι στέγες παλαιών κατοικιών. Άνοιξαν δρόμοι στα δυο αναφέρουν κάτοικοι του νησιού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Σεισμολογικό Εργαστήριο Πατρών, ο σεισμός στην Κεφαλονιά ήταν 6,3 Ρίχτερ.
Σοβαρές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια και δρόμους του νησιού, με φόβους να υπάρχουν για ζημιές στο Ληξούρι, που βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία της Κεφαλονιάς, έχουν ανοίξει δρόμοι, ενώ γήπεδο του νησιού έχει ανοίξει στα δύο.
Στο Αργοστόλι, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους αναστατωμένοι , χωρίς να υπάρχουν όμως μεγάλες ζημιές σε σπίτια.
Κατά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, (5,9 και 5,7 οι προηγούμενες εκτιμήσεις) με εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα και επίκεντρο επτά χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι. Όπως μετέφεραν στο patrisnews.gr κάτοικοι της περιοχής του Φισκάρδου, η σεισμική δόνηση ήταν απίστευτα ισχυρή και προκάλεσε διακοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με το PatrasTimes.gr, κάτοικοι της Κεφαλονιάς δήλωσαν πως δρόμοι έχουν ανοίξει στα δυο.
Πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχουν ζημιές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ορισμένες καταστροφές. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, στα Τρίκαλα, στα Γιάννενα, στη Λαμία, ενώ στον Πύργο οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους!

Συναγερμός έχει σημάνει σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία στο νησί της Κεφαλλονιάς, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Υγειονομικές Μονάδες του νησιού.



Έχουμε συνεχή ακολουθία μετασεισμών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...