Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Είμαστε όλοι… διακινητές.



Μετά τον ΕΝΦΙΑ, νέο ολίσθημα της μνημονιακής κυβέρνησης. Εάν κάποιος δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή έχει ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 10.000 ευρώ θα θεωρείται ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος! Αυτό προβλέπει απίστευτη εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Δηλαδή αυτοί που κάνουν μεν ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις αλλά δεν έχουν όμως και να πληρώσουν τα πιο πάνω μικροποσά ή τα διαθέτουν για την άμεση επιβίωσή τους, θα αντιμετωπίζονται ως διακινητές μαύρου χρήματος και θα δεσμεύονται οι καταθέσεις τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτά είναι τα συμπτώματα όταν λέμε ότι είμαστε λαός υπό κατοχή…
Όμως, για να καταφεύγουν τρόϊκα και εντολοδόχος μνημονιακή κυβέρνηση σε τέτοια ακραία και προφανώς αντισυνταγματικά μέτρα εκφοβισμού του ελληνικού λαού, προκειμένου προφανώς να διεγείρουν το αγελαίο ένστικτο και να τον παγώσουν από τον τρόμο, σημαίνει ότι το δημόσιο δεν εισπράττει πλέον τα αναμενόμενα.

Σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Ότι αρχίζει σιγά σιγά η ακούσια, λόγω αδυναμίας, παθητική λαϊκή αντίσταση. Όχι δηλαδή «Δεν πληρώνω από άποψη», αλλά «Δεν πληρώνω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω».

Εισερχόμαστε λοιπόν σε ενδιαφέρουσα φάση, όπου το κέλυφος του success κινδυνεύει να γίνει κομμάτια και μαζί του και το τυραννικό καθεστώς. Θα είναι λίγο μακρύς ακόμα ο δρόμος, λόγω πολλών ευσυνείδητων Ελλήνων που κάνουν τα πάντα για να είναι συνεπείς, αλλά το αποτέλεσμα είναι μαθηματικά προδιαγεγραμμένο, εάν κάτι δεν αλλάξει προς το καλύτερο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...