Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

"Θα τα πούμε στις εκλογές και θα φτύσετε αίμα". Όπερ και έγινε.



Ολοκληρώθηκε η προανάκριση για το διπλό φονικό των νεαρών στη δυτική Μάνη. Οι δυο δράστες είναι μόλις λίγους μήνες άνω των 18 χρόνων. 
Ο ένας από τους δράστες, που συνελήφθη χθες, περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του ήταν αυτός που σκότωσε τον 25χρονο Κώστα Σγούρο και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη, με ένα δίκαννο που είχε πάρει από το σπίτι του επειδή φοβόντουσαν τους ιδιαίτερα σωματώδεις νεαρούς. Ωστόσο, ο δεύτερος εκ των δραστών που παραδόθηκε τα ξημερώματα συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του Γιώργο Ράλλη, ρίχνει τα βάρη για τη δολοφονία στον άλλον!

Οι δύο νεαροί ήσαν συμμαθητές σε λύκειο της Καλαμάτας και θαμώνες του ίδιου γυμναστηρίου. Ο πρώτος εξ αυτών προέρχεται από αγροτική οικογένεια και ο δεύτερος είναι γόνος γνωστής οικογένειας νεοδημοκρατών της Μεσσηνίας με "ηχηρό" επώνυμο, ενώ ο πατέρας του, που ήταν μηχανικός, παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας.

 Οι δύο 19χρονοι φίλοι (ο Π.Μ. και ο Ν.Μ.) ασχολούνταν με το bodybuilding και μάλιστα αυτή τους η ασχολία ήταν αυτή που τους έφερε κοντά στα δύο θύματα με τα οποία είχαν αναπτύξει πολιτική αντιπαλότητα καθώς οι νεκροί πρόσκεινταν στον εθνικιστικό χώρο και οι δράστες ήταν νεοδημοκράτες.
Είχαν διαπληκτιστεί με το ένα θύμα, τον  26χρονο γυμναστή  Κωνσταντίνο Σγούρο για πολιτικούς λόγους (ο δολοφονημένος ήταν υποστηρικτής του Λαϊκού Συδέσμου), πριν την ευρωεκλογές και μάλιστα υπάρχουν άτομα που τον είχαν ακούσει να τον έναν που ήταν ο γόνος της νεοδημοκρατικής οικογένειας να λέει "Θα τα πούμε στις εκλογές και θα φτύσετε αίμα".
Όμως ισχυρίζονται ότι η αιτία του τόσο άγριου φονικού ήταν η μη παράδοση του πακέτου για το οποίο ισχυρίζονται ότι είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ! Μάλιστα, στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί φέρονται να ανέφεραν ως αφορμή για να ανοίξουν πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα ένα... χαστούκι!


Οι δράστες, εξάλλου κατάφεραν να εξουδετερώσουν μόνοι τους, τους δυο αθλητικούς νεαρούς και ο ένας από αυτούς πήρε το δίκαννο της μητέρας του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ, δίνοντάς τους μάλιστα εξ επαφής τις χαριστικές βολές! 

Μόλις το είδαν, οι δυο νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά ο δράστης τους καταδίωξε και τους πυροβόλησε πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής!

Ξαναγέμισε το όπλο και συνέχισε να πυροβολεί τραυματίζοντάς τους και υποχρεώνοντας να πέσουν στα γόνατα. Τότε, τους έριξε τις χαριστικές βολές στο πίσω μέρος του κεφαλιού!

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν!

Όσον αφορά τον άτυχο δεκανέα Γιάννη Κομμάτη, οι δολοφόνοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν διαφορές μαζί του, αλλά μόνο με τον Κώστα Σγούρο στον οποίο είχαν δώσει χρήματα για πακέτο συμπληρώματος τροφής, το οποίο δεν είχε παραδώσει.

Τα τραύματα που έφεραν τα δυο θύματα δεν προέρχονται από χτυπήματα, όπως φαινόταν αρχικά, αλλά από το έδαφος καθώς οι δυο νεαροί δολοφόνοι έσερναν τις σορούς τους για να τις φορτώσουν στο αγροτικό φορτηγάκι του ενός!

Μάλιστα, επειδή το όχημα δεν είχε πόρτα και τα πτώματα γλιστρούσαν κατά τη μεταφορά τους στο σημείο όπου τα πέταξαν, οι δράστες τα έδεσαν με σχοινιά.

Το κόκκινο φορτηγάκι είδε να κινείται στην περιοχή ένας αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να συγκρατήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που έκαναν επιτόπια έρευνα μετά την αποκάλυψη του διπλού εγκλήματος.

Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένα χωρίς πίσω πόρτα κι έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν εύκολα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του που αποκάλυψε ότι το χρησιμοποιούσε ο γιος της!

Αρχικά, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με την παρουσία του, αλλά προδόθηκε από την τελευταία κλήση στο κινητό του Σγούρου που, όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει από κινητό το οποίο είχε αγοραστεί στο όνομα της... γιαγιάς του!

Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη συμμετοχή του στο αιματηρό περιστατικό, όχι όμως και τη δολοφονία των δυο φίλων.



H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το διπλό φονικό στη Μάνη από τους 19χρονους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...