Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δεν γνωρίζoυν ότι κρατεί όλο το πολιτικό σύστημα από τα αρχιδια;



Γράφει το antinews ….«Ικέτες» του Σωκράτη Κόκκαλη γίνονται οι αρμόδιοι στο ΤΑΙΠΕΔ και προφανώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος και πρώην εργαζόμενος στην Ιντρακόμ, Πασχάλης Μπουχώρης. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί η απόφαση του Ταμείου να παρακαλέσει την Intralot, δηλαδή τον Κόκκαλη να κάνει μεγαλύτερη προσφορά από τα 5,2 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει αρχικά;
Με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ τονίζει μεταξύ άλλων:
«Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, εξέτασε σήμερα την οικονομική προσφορά που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No.1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited”, ύψους €5.250.000. Διευκρινίζεται ότι αυτό είναι και το μόνο ποσό που εξετάζεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας. Διάφορα άλλα ποσά που ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ δεν συνδέονται με το τίμημα του διαγωνισμού. Ρόλος και αποστολή του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητη η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας της διαγωνιστικής του διαδικασίας. Είναι σαφές ότι αυτό ισχύει και στον εν εξελίξει διαγωνισμό, όπου μοναδική εγκύρως υποβληθείσα προσφορά είναι η ανωτέρω.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο τίμημα, την εισήγηση των συμβούλων του, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, κάλεσε τον υποψήφιο επενδυτή να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως τις 27 Αυγούστου 2014, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα».
Από την ανακοίνωση καταλαβαίνουμε ότι το Ταμείο επιχειρεί να απολογηθεί και λέει πως ότι κάνει το κάνει για το δημόσιο συμφέρον. Επίσης, επιμένει να λέει ότι η προσφορά της εταιρείας του Κόκκαλη είναι 5,2 εκατ. ευρώ κι όχι 56,2 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει η Intralot ότι κατέθεσε χρησιμοποιώντας διάφορες λογιστικές αλχημείες που κανείς δεν καταλαβαίνει.


Όμως, το ΤΑΙΠΕΔ μήπως να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να ικετεύει για μεγαλύτερη προσφορά; Τι περιμένει δηλαδή να δώσει ο Κόκκαλης περισσότερο από τα 5,2 εκατ. ευρώ; Εκτός κι αν είναι στημένη υπόθεση να καταθέσει η Intralot ας πούμε 20 εκατ. ευρώ και τότε το Ταμείο να πει ότι αυξήθηκε η προσφορά 4 φορές, επομένως είναι επιτυχία και πρέπει να πάρει το στοίχημα ο Κόκκαλης. Παλιό το κόλπο, το έκαναν και με το Λάτση για το Ελληνικό, δεν πιάνει πλέον. Καλύτερα να ακυρώσουν τον διαγωνισμό και να κάνουν άλλο. Άλλωστε, οποιαδήποτε προσφορά κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ που δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει η Global Family Partners, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Γι' αυτό η μόνη λύση είναι να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, με την GFP να είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις διαδικασίες που θα γίνουν στο μέλλον και να μην αφήσει τον Κόκκαλη να παίζει μπάλα μόνος του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...