Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πάμε για συμφωνία στο παραπέντε;



Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την υπογραφή ή όχι της συμφωνίας έχει πυροδοτήσει τσουνάμι εξελίξεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.  Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το θέμα με την νέα πρόταση Γιούνκερ δεν έχει κλείσει οριστικά για το Μέγαρο Μαξίμου, που συνεχίζει να τη μελετάει…
Νέα λοιπόν πρωτοβουλία της Ευρώπης που πετάει έξω το ΔΝΤ. Ο Σόιμπλε όμως διαφωνεί καθώς οι δημοσκοπήσεις που του σπρώχνουν τα παπαγαλάκια από την Αθήνα  δείχνουν το ΝΑΙ να προηγείται, κάτι που ο Γερμανός θεωρεί ιδανική ευκαιρία να ξεφορτωθεί τον Τσίπρα. Δεν υπάρχει κάποιος να του πει ότι οι Έλληνες ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων  …του …ΟΧΙ;

Η πρωτοβουλία της Ευρώπης την οποία αποκαλύπτει το Olympia.gr όπως εκφράστηκε σε ανώτατο επίπεδο 4 ώρες πριν, αποτελεί ολική ανατροπή σε όλη την έως τώρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Η μεγάλη ανατροπή προβλέπει την έξοδο του ΔΝΤ από το προτεινόμενο πρόγραμμα στήριξης, στοιχείο που εάν επιβεβαιωθεί αποτελεί ιστορική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η δομή περιλαμβάνει (περιληπτική μετάφραση):
Λήξη του προγράμματος του EFSF

Έναρξη τριετούς προγράμματος με τον ESM
Καμμία εμπλοκή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό
Σοβαρότατη πρόνοια για το χρέος, μεταξύ άλλων με δεκαετή περίοδο χάριτος και άλλες ελαφρύνσεις
Όρους που δεν απέχουν από τις Ελληνικές θέσεις.
Εξασφάλιση της αποπληρωμής του ΔΝΤ, ακόμα και στην τρέχουσα δόση.

Απαιτείται:

Επιστολή της Ελληνικής κυβέρνησης με αποδέκτες Ντάισεμπλουμ και Ρέγκλινγκ (περιγράφεται η διαδικασία όπου καταλήγει σε επιτροπή με αιτιολογία την διερεύνηση):

– Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τραπεζών
– Τον υπολογισμό του κινδύνου για την Ευρωζώνη
– Την κάλυψη των Χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας (περιλαμβάνει και τις δόσεις του ΔΝΤ)
– Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναπτυξιακή παρέμβαση (σε επίπεδο κόστους)
Για την ενεργοποίηση της διαδικασίας, η επιστολή από την Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταλεί το αργότερο έως απόψε, 9.30 το βράδυ.
Για πρώτη φορά είμαστε σε τροχιά συμφωνίας με ψηλά το κεφάλι, και η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί τάχιστα. Η Ελλάδα έχει την μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΡΙΖΕΙ. ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΗΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑΙ!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΘΕΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...