Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μόνο και μόνο για να φύγει ο γερμανόδουλος Στουρνάρας, να πει ο Τσίπρας ΟΧΙ.



Διαδίδουν εντέχνως ότι  ο κύβος ερρίφθη για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στις εγχώριες τράπεζες και πλέον μόνο πολιτική παρέμβαση σε ανώτατα επίπεδο θα μπορούσε να εξομαλύνει την κατάσταση. Νομίζουν ότι με το να σύρουν τον Τσιπρα σε δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες θα αποτύχει. Το αντίθετο θα συμβεί διότι θα καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης τον βρώμικο ρόλο τους. Κλασικό παράδειγμα το κίτρινο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του ΝΑΙνεκου  ΘΕΜΟΥ που έχει εκτός από το πρόστυχο σημερινό πρωτοσέλιδο, Βάζει και φωτογραφίες ουρών στα Α.Τ.Μ από το… παρελθόν, για να μας πείσει για το …παρόν.
Σε λίγο θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας της Τράπεζα της Ελλάδος όπου ο Γερμανός διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της ΕΚΤ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εισηγηθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό οικονομικών Γ. Βαρουφάκη την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Η κυβέρνηση, θεωρητικά  δεν έχει καμία άλλη εναλλακτική εκτός αν υποχωρήσει και αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, παρά τα συμφωνήσει με τα capital controls. Έτσι σπρώχνουν ότι από αύριο θα ξεκινήσει ειδική τραπεζική αργία και είναι αβέβαιο το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι τράπεζες καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει η ΕΚΤ δεν μπορεί να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες χωρίς η χώρας να βρίσκεται σε πρόγραμμα με την ΕΕ, πολύ περισσότερο αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ και κινηθούν διαδικασίες αθέτησης πληρωμής.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την αναστολή λειτουργίας των τραπεζών είναι ήδη έτοιμο και θα προωθηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας ώστε να τεθεί σε εφαρμογή. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στο BBC, όπως μεταδόθηκε από ξένα μέσα, ότι είναι πιθανό να προχωρήσουμε σε κεφαλαιακούς περιορισμούς, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι αποκρουστική η σκέψη της ΕΚΤ να κόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Μονοδρόμος λένε φαίνεται πως είναι για το Στουρνάρα η επιβολή capital controls, καθώς έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, η τεράστια φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η τηλεόραση του γνωστου Σκάι επικαλούμενο tweet του Peter Spiegel εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει την επιβολή capital controls τότε ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραιτηθεί.
Μια από τις μεγαλύτερες γερμανικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η «Analyse + Aktion», ομολογεί ότι αυτή την στιγμή με την στάση της η γερμανικη κυβέρνηση γκρεμίζει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γραφοντα χαρακτηριστικά : «Erst der Grexit dann Ixit, Spexit, Poxit und Frexit», δηλαδή, «Πρώτα Γκρέξιτ, μετά Ίξιτ, (Ιταλία), Σπέξιτ, (Ισπανία), Πόξιτ, (Πορτογαλία) και Φρέξιτ, (Γαλλία)!
Δυστυχώς τα εδώ ελληνόφωνα τρομολαγνικά κανάλια δεν θα μεταδώσουν καμία τέτοιου είδους πληροφορία, αλλά όλη την εβδομάδα θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η ώρα να… αυτοκτονήσει, αν ψηφήσει υπέρ του ΟΧΙ στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών του.

Η χώρα μας αυτή την στιγμή είναι προπέτασμα καπνού για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τα υπέρογκα χρέη που έχουν άλλες χώρες, ιδίως η Γάλλια και η Ιταλία, που ετοιμάζονται να σκάσουν σαν ατομική βόμβα. Και αυτό μάλλον το γνωρίζουν οι «κύριοι» εκεί στο Βερολίνο, γι’ αυτό και δεν «απαλλάχτηκαν» από την «ενοχλητική» μας παρουσία από την πρώτη στιγμή. Αντίθετα στην πραγματικότητα αυτοί είναι που φοβούνται έντονα τις συνέπειες των αυτοκαταστροφικών εμμονών τους.

Το παιχνίδι έχει και τεράστια γεωπολιτική διάσταση, ένα θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει η ανάλογη συζήτηση και κυρίως ενημέρωση. Εδώ καραδοκούν και άλλες «δυνάμεις» να μπουν στο «παιχνίδι» και αυτό το ενδεχόμενο το τρέμουν στην Ουάσιγκτον αλλά και στην απομονωμένη Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...