Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Όποιος πρόλαβε το… Α.Τ.Μ …είδε.

Όπως γράψαμε έγκαιρα εδώ  Aπο αύριο το πρωί ισχύει το CapitalControls για τις Ελληνικές τράπεζες. για όσους μας παρακολουθούν… Ξεκινούν οι έλεγχοι κεφαλαίων (Capital Controls) από αύριο Δευτέρα στις ελληνικές τράπεζες για να αντιμετωπιστούν οι εκροές καταθέσεων και να αποφευχθεί ο πανικός. Κλειστό θα είναι και το Χρηματιστήριο Αθηνών.Έτσι να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες ( ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ το ονόμασαν) τουλάχιστον για αύριο ενδεχομένως για 1-2 ημέρες ακόμα,αι να τεθούν περιορισμοί στις συναλλαγές αποφάσισε η κυβέρνηση και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών.  Μετά
 
την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει το όριο παροχής ρευστότητας από τον μηχανισμό ELA το αρμόδιο όργανο έκρινε ότι χρειάζονται περιοριστικά μέτρα για να μην υπάρξει μεγάλη εκροή καταθέσεων και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.
Για όσο διάστημα δεν ανοίγουν οι τράπεζες θα παραμείνει κλειστό και το Χρηματιστήριο Αθηνών.Η εισήγηση για τις τράπεζες ήταν να παραμείνουν κλειστές όλη την εβδομάδα με περιορισμό των αναλήψεων.Το Χρηματιστήριο δεν πρόκειται να ανοίξει αύριο σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει μέχρι τώρα, και αυτό για να μην υπάρξει γενικευμένος πανικός και κυρίως επειδή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν συναλλαγές καθώς... όλες οι Ελληνικές τράπεζες θα είναι κλειστές. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων.



Δεν είναι κλείσιμο τραπεζών, αλλά …ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Μανούλες στα λογοπαίγνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...