Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δεν αντέχει μια Γερμανική Ευρώπη τόσο ….πολύ.... δημοκρατία.



Ένα δημοψήφισμα αποφασίσαμε να κάνουμε και έγινε… ανάστα ο κύριος. Μέχρι που έφτασαν κάποιοι δημοκράτες να προτείνουν το άκρως δημοκρατικό, της αποχής από αυτό , για να θεωρηθεί άκυρο. Εμείς θα τους πούμε εάν θέλουν το καλό της χώρας όπως λένε , θα ήταν φρονιμότερο να απέχουν από την πολιτική.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πρέπει να μείνει στο κυριολεκτικό του ερώτημα, ναι ή όχι στη συμφωνία. Θα ήταν ευχής έργον αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συμφωνούσαν σ’ αυτό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια ισχυρή απάντηση ενότητας και ομοψυχίας, χωρίς να αμφισβητείται με κανέναν τρόπο η βασική μας στρατηγική επιλογή για τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Το βασικό επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου των προδοτών είναι ότι το πραγματικό του ερώτημα δεν θα είναι ναι ή όχι στην προτεινόμενη συμφωνία, αλλά ναι ή όχι στο ευρώ ή και την Ευρώπη.
 «Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή -«πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε στην κλειστή συνεδρίαση των 18: «Εμείς εργαστήκαμε να χτίσουμε την Ευρωζώνη και δεν θα την αποδομήσουμε με μια απλοϊκή απόφαση. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Αυτή η παρέμβαση του γάλλου υπουργού Οικονομικών τάραξε τα νερά προκαλώντας θυελλώδης αντιδράσεις για τους χειρισμούς του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέχεια ο ιταλός υπουργός κ. Παντουάν είπε «Η μη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τίθεται αυτόματα εκτός Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία νομική οδός που να το επιτρέπει κάτι τέτοιο».
Στη δραματική κλειστή συνεδρίαση χωρίς τον κ. Βαρουφάκη ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σταθερότητας έχει δημιουργηθεί για να λύνει προβλήματα και να εξασφαλίζει την σταθερότητα της Ευρωζώνης και ότι υπάρχουν τα εργαλεία για να υποστηρίξει έστω και τώρα την Ελλάδα.










 

Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Δεν ξέρω που θα είστε από Δευτέρα...

 

Παπανδρέου: Ο Τσίπρας να υπογράψει συμφωνία και να την πάει σε δημοψήφισμα

 

Σημίτης για δημοψήφισμα: Το ερώτημα είναι παραπλανητικό


Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό, να μην γίνει


Διαψεύδεται ότι ο Στουρνάρας θα παραιτηθεί λόγω των capital controls


Σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία οι «πεινασμένοι» κάνουν ουρές 50-70 ατόμων σε ΑΤΜ και παρουσία αστυνομίας [εικόνες]


Πίτερ Σπίγκελ: Έρχονται capital controls, αλλά η ΕΚΤ δεν θα τραβήξει την πρίζα πριν τις 20 Ιουλίου




O Σταύρος μίλησε για κρατικοδίαιτους, ο Κούλης για οικογενειοκρατία, και ο Μπέννυ για πραξικόπημα.
Μένει μόνο ο Σαμαράς να πει για δωσιλογισμό και αποστασίες, ο Μπουμπούκος να μας πει μαλάκες, η Ζαρούλια να μιλήσει για γαμηστρώνες, και ο Καρατζαφέρης για πρακτορεία βιζιτούδων. Ακόμη μίλησε ο προδότης των ΙΜΙΩΝ Σημίτης, ο Τζέφρυ, και το... μουνί της Χαιδως.
Ρε
δε γαμιέστε λέω εγώ ΟΛΟΙ !

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...