Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ! Για κάθε λαθρομετανάστη που φεύγει έρχονται τρεις



Τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, καθώς και ένα έκτακτο δρομολόγιο που πραγματοποιείται καθημερινά για να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στην Αθήνα μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό, αφού για κάθε έναν που επιβιβάζεται στα πλοία, άλλοι τρεις φτάνουν στα νησιά. Μήπως πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα τανκερς  τους Βαρδινογιάννη και όχι το Ελ. Βενιζέλος;
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο τον Αύγουστο έφτασαν στη Λέσβο περισσότεροι από 33.000. Η Αστυνομία στη Λέσβο, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 33.000 έχουν φτάσει στο νησί από την 1η Αυγούστου, ενώ μόνο τη νύχτα της 10ης-11ης Αυγούστου έφτασαν στο νησί 1.450
Η Κως, η Χίος και άλλα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο δέχονται μεγάλο αριθμό .Η Λέσβος έχει δεχτεί τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων: περισσότερους από 93.000 μέχρι σήμερα το 2015, αριθμός επτά φορές μεγαλύτερος από τις 12.187 αφίξεις σε όλο το 2014. Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 160.000 έχουν περάσει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής μέσα στο 2015, σε σύγκριση με τους 45.412 το 2014.

Έκρυθμη η κατάσταση σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες και στην Κω, παρά το γεγονός ότι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατέπλευσε πάλι στο νησί.
Νέες καραβιές καταφθάνουν καθημερινά, τείνοντας να δημιουργήσουν εκ νέου μία αποπνικτική κατάσταση. Σύμφωνα με το kostoday.com, το κλίμα παραμένει τεταμένο, αφού και την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε Πακιστανούς και Αφγανούς, που συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες. Την ίδια ώρα, με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στη Κω με τις συνεχείς αφίξεις  δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα η «Η Κως έγινε έτσι σύμβολο της αποτυχημένης ευρωπαϊκής πολιτικής για τους πρόσφυγες» .
Το κλίμα παραμένει τεταμένο και στην Κάλυμνο, όπου τη Δευτέρα υπήρξε νέα ένταση έξω από το ΑΤ Καλύμνου με λαθρομετανάστες που έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο του νησιού, ζητώντας να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγουν από το νησί.
Η κατάσταση είναι αποπνικτική και στη Λέρο καθώς το ακριτικό νησί «βουλιάζει» υπό το βάρος των όλο και μεγαλύτερων που συρρέουν εκεί καθημερινά. Εκατοντάδες λαθρομεταναστες, ανάμεσά τους μωρά και μικρά παιδιά, ζουν το τελευταίο διάστημα στην αυλή του Λιμεναρχείου του νησιού. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται κάθε βράδυ σε χαρτόνια, ενώ δεν έχουν ένα μέρος για να πλυθούν.
Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες 960 έφυγαν από το νησί με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι καθημερινές αφίξεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα η αυλή του Λιμεναρχείου να γεμίζει συνεχώς.
Στέλνουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες από τα νησιά και στην Καβάλα
Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα εκδοτήρια του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων της Καβάλας από τους Σύρους  που αφίχθησαν στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» με το επιβατηγό πλοίο της γραμμής «NISSOS RODOS».
Συνολικά 450 ταξίδεψαν με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα από τη Μυτιλήνη με προορισμό το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Στο σύνολό τους ήταν πολυμελείς οικογένειες με μικρά παιδιά.
Στην πλειονότητά τους ταξίδεψαν προς τη Θεσσαλονίκη με έκτακτα δρομολόγια που έβαλε το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τους εξυπηρετήσει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων της Καβάλας, το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει εξυπηρετήσει τον τελευταίο ενάμιση μήνα πάνω από 4.000 λαθρομεταναστες  από τη Συρία.
Σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής «BLUE STAR 1» αναμένεται να αφιχθούν στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας άλλοι από τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...