Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε αυτόν τον κόπανο, την έννοια «υπηρεσιακή κυβέρνηση προς διενέργεια εκλογών» .




Δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει ούτε για ….αγορά κωλόχαρτων

Συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των καθηκόντων της ως υπηρεσιακής Πρωθυπουργού της Ελλάδας, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στη Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου. Ο Βέλγος πολιτικός τόνισε την ανάγκη πιστής τήρησης και εφαρμογής του Μνημονίου, όπως και της επίλυσης του κρίσιμου ζητήματος του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με τις θέσεις του κ. Γιουνκέρ "Η ευρεία υποστήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του", σημειώνει ο κύριος Γιούνκερ.




Το ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου στη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου το οποίο διήρκησε μιάμιση ώρα.
Όπως τόνισε όλοι «οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας, ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχόμενος να προκύψουν θα επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο».

Η πρωθυπουργός πρόσθεσε στη διάρκεια της εισήγησης πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των εκλογών σε αδιάβλητο και ήρεμο κλίμα. Λόγω όμως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα «είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΝΑΣ ΙΧΝΟΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΝΚΣ.

Ixnos είπε...

Η κυβερνηση Παπαδημου δεν ηταν υπηρεσιακη προς διενεργεια εκλογων

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ Κ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
Η Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου σχηματίστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 ως συνέχεια της ανακοίνωσης της παραίτησης του έως τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του έτσι, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σύστασης Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...