Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ποιο προδότης… πεθαίνεις.



Η τελευταία συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ορίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα επιστρο­φής των προσφύγων. Όσοι πρό­σφυγες καταφέρουν να μην πνι­γούν ή εμβολιστούν από ΝΑΤΟ και FRONTEX θα επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία. Όμως σύγχυση στην ΕΕ και στην Άγκυρα , από την στάση της ελληνικής κυβερνήσεως προς την  Τουρκία , με την διαφαινόμενη μη  αναγνώριση  της Τουρκίας ως «ασφαλούς   τρίτης χώρας», σύμφωνα με  νομοσχέδιο  που είναι σε αναμονή.
 Η Ελλάδα από την συμφωνία Τουρκίας –ΕΕ  είναι υποχρεωμένη να συντάξει  νομοσχέδιο το οποίο θα αναγνωρίζει την Τουρκία ως «ασφαλή» τρίτη χώρα, αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Η αναμενόμενη με μαθηματική ακρίβεια εσωτερική έκρηξη στο μεταναστευτικό που θα δημιουργήσει κοινωνικές ταραχές μεγάλης κλίμακας και προβλήματα στην Εθνική μας ασφάλεια. Οι αναμενόμενες εσωτερικές ταραχές στη Τουρκία θα επισημάνουν και την αλλαγή της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αναγκαστικά, αφού θα υπάρξει μεγαλύτερη έξαρση στο μεταναστευτικό πρόβλημα για την Ελλάδα, δεδομένης και της αυξανόμενης έντασης των συγκρούσεων στη Συρία. Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν την παράμετρο “χρόνος”. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε  ως μειοδοτική πράξη την απόφαση της κυβέρνησης να θεωρήσει ως μη ασφαλή χώρα για τους μετανάστες την Τουρκία. Αν ρωτήσουμε τη κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ, πως μετράει την ασφάλεια των μεταναστών και τί σημαίνει Εθνική ασφάλεια ηθελημένα θα μας αγνοήσει (εκτός του ότι δεν ξέρει να την εκτιμήσει αριθμητικά). Το ίδιο και η αντιπολίτευση. Κοινός τους τόπος είναι η διάλυση της χώρας μας, κάτι φανερό και αδιαπραγμάτευτο. Η Ελλάδα περνάει μια περίοδο ανάλογη με τη περίοδο που έγινε η προδοσία της Κύπρου. Ο όρος "επαρκής προστασία" που περιλαμβάνεται στην συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας είναι ασαφής. Στα χαρτιά ο νόμος του 2014, δεν επιτρέπει διά της βίας απελάσεις, ενώ προβλέπει άδειες εργασίας ή πρόσβαση στην υγεία και εκπαίδευση. Ο νόμος του 2014 που ουσιαστικά θέτει τον αιτούντα σε καθεστώς προσωρινής προστασίας μέχρι αυτό να ανακληθεί, εάν αυτός δηλαδή είναι Σύρος, οι μη Σύροι πρόσφυγες θεωρούνται από το τουρκικό κράτος "αιτούντες διεθνούς προστασίας", την οποία όμως δεν λαμβάνουν στην Τουρκία καθώς νομικά δεν υπόκεινται ουσιαστικά σε κάποιο καθεστώς. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ως έχοντες προσωρινή προστασία έχουν καταγραφεί γύρω στα 2.200.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων μόλις 300.000 υπολογίζεται ότι διαμένουν σε στρατόπεδα προσφύγων ενώ το 90% των προσφύγων ζουν στις πόλεις και τα χωριά της Τουρκίας . Άλλωστε στα στρατόπεδα προσφύγων δικαίωμα διαμονής έχουν μόνοι οι Σύροι, σημειώνουν οι δικηγόροι του Καϊκιού. Μόνο όταν ένα μη Σύρος αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας από τα Ηνωμένα Έθνη και πρόκειται να τον επανεγκαταστήσουν σε άλλη χώρα, τότε η Τουρκία τον αναγνωρίζει ως πρόσφυγα ώστε να διευκολυνθεί η έξοδός του, τονίζουν, συμπληρώνοντας ότι και πάλι έχουν απελαθεί άνθρωποι που τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήριζαν πρόσφυγες.

Στην Ελλάδα πλέον κάνουν κουμάντο οι αριστερίζουζες Μ.Κ.Ο που θησαυρίζουν . Για αυτό τον λόγο  κρατούν τους λάθρο στο Πειραιά και την Ειδομένη. Είναι μοχλός πίεσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΙΧΝΟΣ" ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΥΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Ixnos είπε...

Ναι ρε .....Και γαμώ τον μπαμπά εχω.Ξέρεις τι είναι να έχεις μπαμπά τον Τζέφρυ; Βαλτός είσαι για να αρχίσω τα μπινελίκια;

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΟΥΜΕ Κ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ!!!!!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΧΑΧΖΧΑΧΧΑΣΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ixnos είπε...

Επίσης μεγάλε Καλό μήνα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...