Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθη… γνωστός - άγνωστος.Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. συνελήφθη σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα του Σαββάτου 28.10.2017. Το ενοικίαζε έχοντας δώσει πλαστά στοιχεία, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε ενοικιάσει δύο ακόμη διαμερίσματα. Την στιγμή της σύλληψής του είχε πάνω του δύο πιστόλια. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το εξής: Ότι μέσα σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν αρκετά ημιτελή τρομοδέματα. Που σημαίνει πως ο 29χρονος ετοίμαζε ήδη τα επόμενα χτυπήματα… Επίσης βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και άλλα υλικά κατασκευής τρομοδεμάτων.
Επιπρόσθετα, βρέθηκε εκρηκτική ύλη η οποία είχε αποθηκευτεί μέσα σε τάπερ. Κάτι που αποτελεί μια σημαντική λεπτομέρεια. Κι αυτό διότι η… αποθήκευση εκρηκτικών σε τάπερ αποτελούσε συνηθισμένη πρακτική στο παρελθόν για την ΣΠΦ…
Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως ο άνδρας αυτός είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων που στάλθηκαν τόσο στον Λουκά Παπαδήμο, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ.
Τα άλλα δύο σπίτια στα οποία γίνονται έρευνες, είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.
Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. διέμενε στο Ελληνικό και εργαζόταν περιστασιακά σε τοπικό καφενείο . Πρόκειται για μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συλληφθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. οι οποίες τον είχαν συνδέσει με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα είχε προσαχθεί και συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Ωστόσο μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε καμία σύνδεσή του σχετικά με ζητήματα τρομοκρατίας.
Τα τελευταία 2 χρόνια στάθηκε αλληλέγγυος σε διάφορα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και κάπως έτσι μπήκε στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Είχε συμμετάσχει σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού το 2012 και σε επισκεπτήρια στις φυλακές Κορυδαλλού
Στο σπίτι που είχε ενοικιάσει  με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο 29χρονος, στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε πολλά μασούρια δυναμίτιδας , ειδικές καλωδιώσεις για τα δέματα βόμβες, αλλά και τάπερ με εκρηκτικά που παραπέμπει σε προηγούμενη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και αναφορές στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος".

Ακόμη βρέθηκαν πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε επιθέσεις σε νέους στόχους.
Στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σταλεί στον πρώην -πια- υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, οι γερμανικές Αρχές κατάφεραν να βρουν ένα αποτύπωμα, αλλά και γενετικό υλικό. Ο 29χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν κι έτσι οι Αρχές κατάφεραν άμεσα να τον ταυτοποιήσουν με βάση το αποτύπωμα που βρήκαν οι γερμανικές Αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...