Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ζητείτε δικηγόρος - αστροναύτης.



Επιστημονικό προσωπικό δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων ζητεί για πρόσληψη ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ). Οι υποψήφιοι, πρόκειται να στελεχώσουν τον ΕΛΔΟ.  Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής αίτησης και βιογραφικού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.
Μεταξύ των ειδικοτήτων που αναζητά ο Οργανισμός, είναι και εκείνη ενός επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law). Μέχρι εδώ, όλα καλά… Εάν ανατρέξει ωστόσο κανείς στα προσόντα που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος για τη θέση αυτή, θα διαβάσει, μέσα από τη σελίδα του ΕΛΔΟ στο Διαδίκτυο, ότι απαιτείται, μεταξύ άλλων, η «συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη».
Το προσόν αυτό μάλιστα, το «πριμοδοτεί» ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός με 10 μόρια, όσα δηλαδή δίνει σε Μεταπτυχιακό (5 μόρια) και Διδακτορικό (5 μόρια) τίτλο στο Διαστημικό Δίκαιο. «Κερασάκι στην τούρτα», η προφορική συνέντευξη, η οποιία χαρίζει στον υποψήφιο 40 μόρια (σ.σ. άρα 40+10=50) και έτσι στην ουσία δεν χρειάζεται να έχει ο υποψήφιος ούτε Διδακτορικό ούτε τίποτα…
Αναρωτιέται κανείς εάν ο ΕΛΔΟ αναζητά δικηγόρο ή αστροναύτη… Και αν πρόκειται, βεβαίως, για «φωτογραφική» προκήρυξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...