Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Μετά τα χαζά μέτρα , έρχονται τα έξυπνα μέτρα, και το έξυπνο lockdown.

Παίζουν το στυλ ...μπαμπούσκα.

 «Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» ήταν η χαρακτηριστική ηλίθια δήλωση το πρωί της Τετάρτης της Αριστοτελίας Πελώνη που εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

 Το καθολικό σκληρό lockdown εξετάζεται σε συνδυασμό και με την αυστηροποίηση στις μετακινήσεις των πολιτών και συγκεκριμένα στη χρήση των κωδικών «6» (βόλτα κατοικίδιου, σωματική άσκηση κλπ) και «4» (παροχή βοήθειας σε πρόσωπο). Ειδικότερα το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει τη χρήση του κωδικού 6 αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια δεν θα μπορεί κανείς να μετακινείται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, και σίγουρα όχι διαδημοτικά.  Σε ό,τι αφορά τον κωδικό 4 (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) εξετάζεται να διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους.

Την άποψη ότι η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown είναι πολύ πιθανό να μην αποτελεί λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κοροναϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόσης κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει». Το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Η θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο», συνόψισε ο καθηγητής επιχειρώντας να δώσει μια παρομοίωση αναφορικά με το ζήτημα του ότι τα μέτρα κατά του κοροναϊού δεν φαίνεται να αποδίδουν.

 

Καθηγητής ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ: “Τα ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ του LOCK DOWN  Πέθαναν άνθρωποι . Να λογοδοτήσουν η κυβέρνηση και η επιτροπή”

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πιστεύει πραγματικά ότι όλα αυτά τα γελοία μέτρα παίρνονται για το καλο μας, πρεπει να κοιταχτει...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...