Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Τον πείραξε το σιχτίρισμα; Ε ....άι σιχτίρ μπουνταλάδες..

Ο κατά φαντασίαν «σουλτάνος» επιδιώκει τη φυλάκιση τεσσάρων δημοσιογράφων (για δήθεν προσβολή του), επειδή αποτελούν εμπόδιο στα επεκτατικά του σχέδια...

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διώκει την εφημερίδα «δημοκρατία» και θέλει να καταδικάσει τέσσερα στελέχη της σε φυλάκιση στην Τουρκία, που μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός ξένου κράτους στρέφεται κατά ελληνικής εφημερίδας και μάλιστα για πολιτικούς λόγους, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από το κείμενο της μηνύσεως που απέστειλε η εισαγγελία της Άγκυρας.

Η δίωξη έφτασε στην Ελλάδα και κοινοποιήθηκε στη «δημοκρατία» μέσω της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής. Η μήνυση του κ. Ερντογάν στρέφεται κατά του διευθυντή της «δημοκρατίας» Δημήτρη Ριζούλη, του βασικού αρθρογράφου της εφημερίδας Μανώλη Κοττάκη, του οποίου το κείμενο αποτέλεσε την αφορμή για το εκδικητικό ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου, και των δύο διευθυντών σύνταξης, Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργου Πατρουδάκη.

ΔΙΩΚΕΙ την «δημοκρατία»! ΣΑΛΟΣ για τη μήνυση-πρόκληση του Ερντογάν σε ελληνική εφημερίδα...

 

Η γνωστή βρισιά "άι σιχτίρ" προέρχεται από το τουρκικό siktir, ρίζα του οποίου είναι το sikmek ( =slang για το "κάνω σεξ", αντίστοιχα με το ελληνικό "γαμάω") και όχι από την φράση "σε οικτίρω" όπως υποστηρίζει μερίδα πληθυσμού. Τουλάχιστον αυτά λένε οι γλωσσολόγοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι γλωσσολογοι, οπως λεμε συνταγματολογοι και ειδικοι επιστημονες της εκαστοτε κυβερνησης;
Ο μεγαλυτερος καταστροφεας της Ελληνικης γλωσσας ειναι ο Μπαμπινιωτης, οι ιδιοι οι Ακαδημαικοι το λενε, αλλα ο Μπαμπινιωτης εχει την προβολη στα ΜΜΕ... και εμμεσως την αναγνωριση του ποπολου, γιατι αυτον ξερουν... αυτον... εμπιστευονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...