Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ





Σε τουλάχιστον 16 ανέρχονται οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, στο μακελειό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο της Γερμανίας. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 9.30 τοπική ώρα στην Αλμπερτβίλ στο σχολείο Winnenden, μια πόλη των 27.600, κοντά στη Στουτγάρδη
Ο 17χρονος δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πρώην μαθητής στο Γυμνάσιο Αλμπερτβιλ της πόλης Βίνεντεν, κοντά στη Στουτγάρδη, εισέβαλε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Εννέα μαθητές και τρεις καθηγητές πέθαναν σε αυτήν την αρχική επίθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος δράστης πρώην μαθητής του σχολείου, ο οποίος αρχικά διέφυγε της σύλληψης, αλλά στη συνέχεια σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο δράστης σκότωσε τρεις περαστικούς και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, προτού χάσει τη ζωή του. από αστυνομικά πυρά. Νωρίτερα, γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο ύποπτος αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ του 17χρονου και της αστυνομίας, δύο ακόμα άτομα σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά, με αποτέλεσμα τα θύματα να ανέρχονται στα 16. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή του σχολείου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Winnender Zeitung, ο δράστης, παλιός μαθητής του σχολείου, εισέβαλε στο σχολείο στις 9:30 το πρωί (τοπική ώρα), ντυμένος με μαύρη στολή παραλλαγής. Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από το μακελειό. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τραγωδία αργότερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...