Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

«Ταφόπλακα» για τον Παυλίδη το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ


(Από το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ)

Προτείνουμε: Την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη για την τέλεση των αδικημάτων : α) της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, β) της παθητικής δωροδοκίας γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες δ) της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση ε) της παράβασης καθήκοντος και την παραγγελία για τη διενέργεια κυρίας ανάκρισης.

Δεν προέκυψαν ενδείξεις σε βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ) που επιδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και ανακοινώθηκε στο σώμα, «δεν προέκυψαν οι ενδείξεις που αξιώνει ο νόμος, προκειμένου να στηριχθεί, σε βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη, η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, τελεσθείσα από δράστη (κατηγορούμενος Παναγιώτης Ζαχαρίου), που μεταχειρίσθηκε απειλή βλάβης της επιχείρησης, που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος (Φώτιος Μανούσης) και μάλιστα κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, γι' αυτό και δεν πρέπει ν' ασκηθεί κατ' αυτού ποινική δίωξη».

Το ΠΑΣΟΚ

«Ισχυρές ενδείξεις» για την τέλεση των αδικημάτων (α) της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, (β) της παθητικής δωροδοκίας, (γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, (δ) της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση και (ε) της παράβασης καθήκοντος,

Το ΚΚΕ

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου η Βουλή πρέπει να αποφασίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση τελεσθείσα από τον τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Παναγ. Ζαχαρίου σε βάρος του εφοπλιστή Φωτ. Μανούση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού κ. Αριστ. Παυλίδη για τα αδικήματα α) της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, που διαπράχθηκε κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια από τον συνεργάτη του και ήδη κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα κ. Παν. Ζαχαρίου και β) της παθητικής δωροδοκίας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης.

Ο ΛΑΟΣ

Κατά το βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη «συντρέχουν οι επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο Νόμος για την άσκηση της ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση του φακέλου στο δικαστικό συμβούλιο».

Εκτιμά δε ότι «και σε ηθικό επίπεδο είναι προς όφελος του υπουργού κ. Παυλίδη να βρεθεί στο φυσικό του δικαστή και να αθωωθεί παρά να φέρει το στίγμα ότι η Βουλή συγκάλυψε τυχόν αδικήματα του».


O βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος ζητά...

Η αντιπολίτευση ζητά την δίωξη Παυλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...