Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Παρακολουθούν και τον πρόεδρο της δημοκρατίας;


Μια μυστηριώδης ιστορία «υποκλοπών Νο 2» με τη σύλληψη υπαλλήλου της ΕΥΠ έξω από το προεδρικό μέγαρο (!), με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας κλειστής ομάδας της υπηρεσίας και με επίκεντρο το «αμαρτωλό» βαλιτσάκι για την παρακολούθηση κινητών που είχε εμφανιστεί και στο μεγάλο σκάνδαλο των «υποκλοπών Νο 1», απασχολεί την κυβέρνηση. Πρώτος στόχος της; Να μείνει αυτή η υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

*Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009 το βράδυ, έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα 29 ετών, κρυμμένο στα δένδρα του Εθνικού Κήπου, που επιχειρούσε να φωτογραφίσει το χώρο. Εφερε προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

*Το βαλιτσάκι αυτό μπορεί να υποκλέπτει κάθε σήμα στον αέρα, εισβάλλοντας με άνεση στο απόρρητο κάθε κινητής τηλεφωνικής συσκευής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και, φυσικά, καταγράφοντας με μοναδική καθαρότητα οποιαδήποτε συνομιλία.

*Πρόκειται, άλλωστε, για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

*Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος (η σύλληψη έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων που τηρείται στην Ασφάλεια) κι εκεί αποκάλυψε ότι εργάζεται για την ΕΥΠ και ότι βρισκόταν σε «υπηρεσία ελέγχου του χώρου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχαν πληροφορίες για... τρομοκρατική ενέργεια!

Διέφυγαν άλλοι τρεις

*Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής, ενώ στο τμήμα έφθασε ομάδα της ΕΥΠ που παρέλαβε τον συλληφθέντα.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από ανάκριση που διήρκεσε μέχρι τα ξημερώματα, ο πράκτορας αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν με «πλήρη εξοπλισμό» άλλοι τρεις υπάλληλοι της ΕΥΠ οι οποίοι διέφυγαν. Πρόκειται για μέλη της ομάδας OLAF που λειτουργεί στην ΕΥΠ.

Αλλαγή στόχων της OLAF

Εντάχθηκε στην ΕΥΠ και μετά τους Αγώνες έπρεπε να διαλυθεί ή να επιστρέψει στο οικονομικό έγκλημα. Παρά ταύτα η ομάδα διατηρήθηκε, ύστερα από επιμονή της ΕΥΠ, και στα επόμενα χρόνια έγινε πανίσχυρη, στρέφοντας το ενδιαφέρον όχι στο μαύρο χρήμα ή τα ναρκωτικά, αλλά... στον «αντιεξουσιαστικό χώρο».

*Τον Μάρτιο του 2006, με αφορμή το θέμα των υποκλοπών, το υπουργείο Δημ. Τάξης διευκρίνιζε ότι «στην ΕΥΠ δεν υφίσταται ομάδα OLAF»!

*Στα χέρια της ομάδας, ωστόσο, βρέθηκε από την αρχή και το περίφημο «βαλιτσάκι των υποκλοπών» και μάλιστα λέγεται ότι θωρακίσθηκε τεχνολογικά ακόμη περισσότερο: εφοδιάσθηκε με εξαιρετικά προηγμένα συστήματα υποκλοπών, πολύ μεγάλης εμβέλειας τηλεχειριζόμενες κάμερες, καλώδια και ενδοσκόπια οπτικών ινών, κρυπτοφωνικές, καθώς και μετασκευές οχημάτων τύπου VAN.

*Η OLAF σήμερα αποτελείται από 10-15 άτομα, όλα προερχόμενα από τον χώρο της ΔΑΚΕ. Στη συνδικαλιστική οργάνωση της κυβερνητικής παράταξης ανήκει, άλλωστε, και ο συλληφθείς της 9ης Απριλίου... Σκιές γύρω απ' το προεδρικό μέγαρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...