Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ γυναίκας ΚΑΜΙΚΑΖΙ στην ΑΓΚΥΡΑ




Μία γυναίκα που παρίστανε τη φοιτήτρια πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε πανεπιστήμιο της Αγκυρας στη διάρκεια επίσκεψης πρώην υπουργού Δικαιοσύνης. Ουδείς τραυματίστηκε από την έκρηξη πέραν της γυναίκας που τέθηκε υπό κράτηση, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος βομβιστής...

Η γυναίκα που μετέφερε τα εκρηκτικά πλησίασε τον πρώην υπουργό Χικμέτ Σάμι Τουρκ κατά την επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο Μπιλκέντ, όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση ενός μέτρου από τον πρώην υπουργό και ουδείς τραυματίστηκε πέραν της γυναίκας, η οποία εξουδετερώθηκε από τους σωματοφύλακες του Τουρκ και συνελήφθη από την αστυνομία.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν επάνω της άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο Χικμέτ Σάμι Τουρκ έχει βρεθεί στο στόχαστρο αριστερών οργανώσεων για την πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός Δικαιοσύνης και έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Τα τουρκικά ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν ότι λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο πανεπιστήμιο συνελήφθη στην Αγκυρα και δεύτερο άτομα για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας.

Περαιτέρω πληροφορίες για τη σύλληψη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

* Νωρίτερα την Τετάρτη δέκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας σε ορεινό χωριό του Ντιγιάρμπακιρ. Τη βόμβα κατά πάσα πιθανότητα είχαν τοποθετήσει Κούρδοι αντάρτες.

Είναι η πλέον αιματηρή επίθεση των ανταρτών τους τελευταίους εννέα μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...