Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Έρχεται η γρίπη της "αποβλάκωσης "


Ετοιμες ΗΠΑ και Μεξικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ωστόσο, η γρίπη φαίνεται να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Είκοσι άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα πεθάνει από την έξαρση μιας νέου τύπου γρίπης στο Μεξικό και 1.004 άνθρωποι φέρονται να έχουν προσβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Κόρντομπα. Ο Κόρντομπα δήλωσε ωστόσο σε συνέντευξη Τύπου πως το ποσοστό των θανάτων επιβραδύνεται και πως δεν υπάρχουν σχέδια για το κλείσιμο των συνόρων του Μεξικού εξαιτίας της γρίπης. Το Μεξικό ανέφερε και τρίτη πιθανή εστία της γρίπης των χοίρων στο Μεχικάλι, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, με τέσσερα ύποπτα κρούσματα αλλά κανένα θάνατο μέχρι τώρα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO). Ο WHO ανέφερε επίσης πως οι ιοί στις εστίες στο Μεξικό και τις ΗΠΑ δεν είχαν ανιχνευθεί προηγουμένως στους χοίρους ή στον άνθρωπο αλλά αποδεικνύονται ευαίσθητοι στο φάρμακο Ταμιφλού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πρόληψη της ασθένειας.

«Επειδή υπάρχουν ανθρώπινα κρούσματα που συνδέονται με ένα μικρόβιο γρίπης των ζώων και λόγω της γεωγραφικής εξάπλωσης των εστιών σε πολλές κοινότητες, συν οι κάπως ασυνήθιστες ηλικιακές ομάδες των προσβληθέντων, αυτά τα γεγονότα είναι υψηλής ανησυχίας», ανέφερε η εδρεύουσα στη Γενεύη οργάνωση.

ΗΠΑ: Πολύ αργά για περιορισμό

Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ ανέφεραν πως είναι πολύ αργά για να περιοριστεί το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...