Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΟΙ «ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

κάνε κλικ πάνω στην εικόνα

Λογαριασμός delivery ήταν τελικά ο 0230/480.028 στην ελβετική UBS της Ζυρίχης που τροφοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Από τον λογαριασμό αυτό που διατηρούνταν από το 1993 μέχρι και το 2003 στο όνομα της Αντωνίας Μάρκου αλλά τον διαφέντευε ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, πέρασαν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Αυτά διανεμήθηκαν σε επώνυμους και ανώνυμους, κρυφά, δίχως αιτιολογία, ενώ μεγάλα ποσά χρησιμοποιήθηκαν και κατά την περίοδο του χρηματιστηριακού ντελίριο του '99 από «παίκτες», όπως ο γνωστός Τρύφωνας Αποστολόπουλος.

70.000 μάρκα στον κ. καθηγητή

Ο πολυσχιδής κ. Γεωργίου με τα «μαύρα χρήματα» της Siemens και με καμουφλάζ το όνομα της Αντωνίας Μάρκου, εμφανίζεται να στέλνει δύο εμβάσματα ακόμα και στον διακεκριμένο ποινικολόγο καθηγητή Ιωάννη Γιαννίδη. Τα εμβάσματα αυτά 70.000 συνολικά μάρκων έχουν σταλεί τον Νοέμβριο του 1995 και τον Μάιο του 1998 σε λογαριασμό του κ. Γιαννίδη στην Deutsche Bank Μονάχου (παράρτημα πανεπιστημίου), δίχως να αναφέρεται ο σκοπός.

Δηλαδή, αν πρόκειται για δικηγορική αμοιβή και για υπηρεσίες που προσεφέρθησαν στον κ. Γεωργίου, δεδομένου ότι ο κ. Γιαννίδης ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens και μέχρι πρότινος συνήγορος του Μιχ. Χριστοφοράκου από την υπεράσπιση του οποίου φέρεται να έχει αποσυρθεί. Από τον ίδιο λογαριασμό σημαντικά ποσά έχουν αποσταλεί σε μέλη της οικογένειας Γεωργίου (πρόκειται για χρήματα που η Siemens στέλνει με εμβάσματα), ενώ αποδέκτης δύο εμβασμάτων είναι και ο Franz ο οποίος το 1995 και το 1997 έλαβε συνολικά 163.000 μάρκα.

Πακτωλό χρημάτων λαμβάνουν οι εταιρείες Plexus και VEGA που έχουν εμφανιστεί κατ' επανάληψιν σε δικόγραφα υποθέσεων που σχετίζονται με μετοχές - φούσκα αλλά και με συναλλαγές σχετικές με το παραδικαστικό κύκλωμα. Διόλου ευκαταφρόνητα είναι και τα ποσά που εμβάζονται στις εταιρείες Caligyla και Onyx που έχουν έδρα ίδια με τις δύο προαναφερθείσες. Φωτιά παίρνουν οι τράπεζες όταν κυοφορούνται οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ το 1997,τα εμβάσματα πληθαίνουν το 1998 ενώ τη χρονιά του χρηματιστηρίου το ύψος των εμβασμάτων σπάει κάθε ρεκόρ.

200.000 μάρκα στον «Α. Ρόκος»

Το έμβασμα των 200.000 μάρκων στον «Α. Ρόκος» επιβεβαιώνεται από την κίνηση του λογαριασμού στη UBS, ενώ την ίδια ημέρα επ' ονόματι κάποιου Παντελεήμονα Καρακώστα εμβάζεται αντίστοιχο ποσό στην Credit Suisse Ζυρίχης. Ο Τρύφων Αποστολόπουλος τον Μάρτιο του 1999 λαμβάνει έμβασμα 245.000 μάρκων στον λογαριασμό του στην Ιονική, ενώ αξιοσέβαστα ποσά λαμβάνουν με επώνυμα εμβάσματα πολλά πρόσωπα των οποίων ο ρόλος με τις συμβάσεις του ΟΤΕ ή οι σχέσεις τους με τον Ηλ. Γεωργίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Στον πίνακα των αποδεκτών του χρήματος της Siemens που διαχειρίζεται ο Ηλ. Γιεωργίου περιλαμβάνεται και Ιδρυμα που δεν κατονομάζεται το οποίο τον Μάιο του 1995 λαμβάνει έμβασμα σε τράπεζα της Γερμανίας.

Η λίστα με τις μίζες

Για τον πακτωλό των χρημάτων που «χρησίμευαν στην καλλιέργεια σχέσεων με τα δυο μεγάλα κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ», για τις μίζες στα υπουργεία για το C4Ι και για τις προμήθειες για τα Patriot μιλά στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Simens, Reinhard Siekaczek. Καταθέτει ακόμη, για τις φιλοξενίες υπουργών από τη Siemens, για τα εκατομμύρια που και σε μετρητά παραδίδονταν στον Μαυρίδη για λαδώματα, από το 2000 μέχρι το 2004, αλλά και για «καρτέλ» των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που ήταν μοιρασμένες μεταξύ των «ανταγωνιστών» Κόκκαλη και «Siemens».

«Στον Μαυρίδη»

Καταθέτοντας ενώπιον του Νικ. Ζαγοριανού, στις 8 Οκτωβρίου 2008, παρουσία και του εισαγγελέα Π. Αθανασίου, ερωτώμενος «ποιοι ήταν οι παραλήπτες των μυστικών πληρωμών στην Ελλάδα;» απαντά:

**«Ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Χριστοφοράκος λάμβαναν εμβάσματα. Παράλληλα, διενεργούσα πληρωμές σε μετρητά στον κ. Gebauer, αν θυμάμαι καλά,πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ζίμενς και στον κ. Ψαρρό, μάνατζερ του υποκαταστήματος στην Ελλάδα. Και στον κ. Μαυρίδη παρέδωσα, επίσης, μετρητά κατά τα έτη 2000 μέχρι 2004 επανειλημμένα, κατά την εκτίμησή μου τέσσερις έως πέντε φορές. Δεν θυμάμαι σήμερα πλέον το ακριβές ύψος των μετρητών που καταβλήθηκαν στον κ. Μαυρίδη. Θυμάμαι όμως ότι μια φορά του παρέδωσα περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια βαλίτσα».

Ακόμη επιβεβαιώνει και στους Ελληνες δικαστικούς τις πληρωμές του 8% και του 2% του τζίρου του Τομέα ICN στην Ελλάδα «τις οποίες ζητούσε αποκλειστικά ο Χριστοφοράκος».

**Για το C4i επιβεβαιώνει ότι «υπήρχαν πληρωμές για το έργο, οι οποίες πήγαν πιθανόν το 2004 στην εταιρεία Fairways. Πιστεύω ότι το συνολικό ποσό των πληρωμών αυτών ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ... Η πληρωμή τράβηξε από τρεις έως πέντε μήνες περίπου».

Δεν θυμάται «εάν οι πληρωμές αυτές έγιναν πριν ή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».

Ακόμη, λέει ότι:

**«Τα χρήματα που εμβάζονταν στην PLACID Blue χρησίμευαν στην καλλιέργεια σχέσεων με τα αποκλειστικά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία,τα δυο μεγάλα κόμματα».

Και φιλοξενίες

**«Μπορεί κάποιοι υπουργοί να ήταν φιλοξενούμενοι της Ζίμενς και να αναλάμβανε εν μέρει τα έξοδα διαμονής τους» αλλά «δεν γνωρίζω τα ονόματα των υπουργών».

**«Εγώ πίστευα ότι ο Χριστοφοράκος αναλαμβάνει τα κόμματα και ο Μαυρίδης τους υπαλλήλους του ΟΤΕ. Αντίθετα, ο Bernsau, πρώην προϊστάμενός μου, στη δίκη μου ανέφερε ότι πίστευε ότι ο Χριστοφοράκος αναλαμβάνει τους πολιτικούς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και ο Μαυρίδης τη μεσαία και κατώτερη διοίκηση».

«Ανταγωνιστής, αλλά...»

**«Ο Κόκκαλης ήταν μεν επίσημα ο ανταγωνιστής της Ζίμενς στην Ελλάδα, είχα όμως την εντύπωση ότι εδώ είχαν συμφωνηθεί πολλά, αφού, όπως στην περίπτωση καρτέλ, η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα ήταν μοιρασμένη μεταξύ Ζίμενς και Κόκκαλη».

**«Εκτιμώντας χονδρικά, σε Χριστοφοράκο και Μαυρίδη διέθετα ετησίως 10-15 εκατομμύρια ευρώ... τροφοδοτούσε με μετρητά και τους Gebauer και Ψαρρό. Επρόκειτο για προμήθεια χρημάτων για κάποια σύμβαση για τους Πάτριοτ». Μάλιστα, «...έμαθε αργότερα ότι οι δυο αυτοί είχαν εκδιωχθεί στην Ελλάδα και ο Μαυρίδης υπαινίχθηκε ότι δεν παρέδωσαν σωστά κάποια χρήματα και ότι πήγαν κάποιοι που ισχυρίστηκαν ότι θα έπαιρναν και άλλα χρήματα».

**Για δωροδοκίες για το C4i «ο Χριστοφοράκος μού είπε ότι χρειάζεται περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για το έργο, επειδή έπρεπε να πληρώσει διάφορα υπουργεία».

**«Απ' όσο γνωρίζω η Saic δεν εμπλέκεται σε ενδεχόμενες υποσχέσεις για δωροδοκίες».

**Για τις υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία των Καραβέλα και Γεωργίου, που ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για αναδρομικές πληρωμές πριμ, λέει ότι «δεν μου φαίνεται λογικό, κανένας έμπορος δεν καταβάλλει αναδρομικά

Πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ στα μεγάλα κόμματα και φιλοξενίες υπουργών

Ιδού και η «κυρία Αλεξία». Αυτή η κυρία, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2004 (έγιναν 7/3/2004), στις 12 Μαρτίου 2004, έλαβε από την εταιρεία διανομής πολιτικού χρήματος της Siemens, την Placid Blue Corpotation, 350.000 ευρώ! ο έμβασμα αυτό εκπλήσσει, γιατί είναι το μοναδικό στο οποίο σημειώνεται, πέραν του λογαριασμού - αποδέκτη ή της εταιρείας, ένα «attention: Mrs Alexia», σαν ο αποστολέας να σημαδεύει με όνομα αυτόν που ενθυλάκωσε τα 350.000 ευρώ, που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσό το οποίο απεστάλη σε μια δόση.

Ορφανό

Αυτό το έμβασμα παραμένει ορφανό. Αταυτοποίητο από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η κυρία Αλεξία για την ώρα δεν έχει περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Η επίμαχη εντολή πληρωμής από την εταιρεία Placid Blue Corporation, που διαφέντευε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, εκτελέστηκε από τον διαχειριστή της εταιρείας Γεώργιο Καλδή. Ο τελευταίος, με γραπτή εντολή του προς την ΑΒΝ AMRO (μέσω fax) στις 11 Μαρτίου 2004, ζητεί να εμβασθούν από τον εταιρικό λογαριασμό της Placid Blue (με αριθμό 1124854) τα 350.000 ευρώ στην Paribas Private Bank στη Γενεύη. Η εντολή γράφει: «Αγαπητή κυρία Pain, παρακαλώ φροντίστε για τη μεταβίβαση / έμβασμα του καθαρού ποσού των 350.000 ευρώ».

Από τα τραπεζικά παραστατικά προκύπτει ότι η μυστηριώδης κυρία Αλεξία πήρε το ποσόν την επόμενη μέρα στον λογαριασμό της με αριθμό 3090872 στην Paribas στην οδό 2 Place De Hollande στη Γενεύη (ΙΒΑΝ CH9008686309087202840 και με SWIFT Β.Ρ.PBCHGG).

Το χρήμα είχε φροντίσει η Siemens να το στείλει στον λογαριασμό της Placid Blue Corporation από τις 6 Μαρτίου 2004, μέσω της παρένθετης εταιρείας του Ντουμπάι, της Fiberlite LLC, με την αιτιολογία «έμβασμα 343.898,25 ευρώ για χρηματοοικονομική συμμετοχή 25%».

Διαχειριζόταν το 2%

Υπενθυμίζεται ότι η Placid Blue (των Χριστοφοράκου - Καλδή) με δεκάδες εμβάσματα, από το 2001 μέχρι και το 2005, διοχέτευε εκατομμύρια ευρώ, διαχειριζόμενη το 2% του ετήσιου τζίρου της ελληνικής Siemens που κατέληγε σε κόμματα, πολιτικούς κ.ά. και διετίθετο για το περιβόητο πολιτικό lobbying και για VIP μίζες. Χριστοφοράκος και Καλδής για τη διάθεση αυτού του «πακέτου» χρησιμοποίησαν (εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους, με αμοιβή ή ως διευκόλυνση) ενδιάμεσους με λογαριασμούς στο εξωτερικό, όπως οι: Ν. Δεβλέτογλου, Α. Ράμμος, Β. Τυρογαλάς, Εμ. Παπαδογιαννάκης, Ν. Καπάτσος, ΡΟΖΟΣ και άλλους ακόμα αταυτοποίητους ιμάντες ή άμεσα δικαιούχους.

Πάντως η κυρία Αλεξία είναι η νέα αποκάλυψη. Είναι άραγε παρένθετο πρόσωπο κάποιου πολιτικού; Είναι «μέλος» της κλειστής συντροφιάς Χριστοφοράκου; Είναι κομματικό ή οικογενειακό ταμείο που είχε έξοδα στις εκλογές του Μαρτίου του 2004;

Οι απαντήσεις θα δοθούν από τη Γενεύη και η κυρία Αλεξία θα πρέπει να ελεγχθεί για το ωραίο τους πλυντήριο...

Εμβασμα-μυστήριο 350.000 € για την «κυρία Αλεξία»!

Το θέμα siemens το έχομε αναδείξει από πέρσι σε όλη του την έκταση και έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι σχεδόν όλοι ήταν λήσταρχοι σχεδόν όλοι ξεσκίσανε και «φάγανε» καλά από τα μαύρα ταμεία της εταιρίας. Από τους πρωθυπουργούς μέχρι και τον τελευταίο υπουργισκο. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα που δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ διότι η «συμμετοχή» ήταν υπερκομματική. Όπως πάντα θα την πληρώσει η μαρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...