Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η νέα πρωτεύουσα των 8.000.000 αλλοδαπών;

Kανε klik στο χάρτη

Μετακομίζει ανατολικά η Αθήνα μέσα στα ερχόμενα είκοσι χρόνια! Την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχών του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, τον περιορισμό της δόμησης στις εξωαστικές ζώνες, καθώς και τη δημιουργία ενός «πυκνού» δικτύου Μετρό που θα καλύπτει το 85% των αναγκών μετακίνησης στην Αττική, προβλέπει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας- Αττικής.

Το καινούργιο ρυθμιστικό σχέδιο που παρουσίασε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, θα έχει ορίζοντα 20ετίας και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για εντάξεις στο σχέδιο πόλης συνολικά περίπου 250.000 στρεμμάτων αστικής γης, κυρίως στην Ανατολική, τη Βορειοανατολική και τη Νοτιοανατολική Αττική. Πρόκειται για εκτάσεις που στην πλειονότητά τους αποτελούν προεκτάσεις του ήδη υπάρχοντος πολεοδομημένου αστικού ιστού της Αττικής.

Το σχέδιο παραδόθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Για τα αυθαίρετα
Το νέο σχέδιο προβλέπει ακόμα τη δημιουργία Ειδικής Υπηρεσίας Αυθαιρέτων, η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, που σήμερα- λόγω πολιτικού κόστους- γίνονται μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία. Η νέα υπηρεσία δεν πρόκειται να στερήσει τις σχετικές αρμοδιότητες από τις νομαρχίες, διευκρίνισε ο κ. Σουφλιάς, επισημαίνοντας ότι «δεν θα κρίνει ποια κτίσματα είναι αυθαίρετα, αλλά θα κατεδαφίζει τα προς κατεδάφιση αυθαίρετα». http:// www.tanea.gr /default.asp?pid=2&ct=1&artid=4512067

Πόσους έχει σκοπό να «στοιβάξει» στο λεκανοπέδιο ο Σουφλιάς; Μήπως σχεδιάζει την πρωτεύουσα των οκτώ εκατομμυρίων αλλοδαπών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...