Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Και εδώ ρεμούλα; ο πάτος της ξεφτίλας.


Εδώ και 3 χρόνια υπάρχει ειδικό επιδοτούμενο πρόγραμμα για τα εκατομμύρια κτηνοτρόφων σε χώρες της Ε.Ε. ... να λαμβάνουν την επιδότηση από αυτήν, και το ΓΑΛΑ τους, να το δίνουν ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα παιδιά που φοιτούν μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...στην χώρα τους!
Είναι ήδη σε εφαρμογή σε 22 χώρες της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ...και μόνο σε 5 δεν είναι, ανάμεσα σε αυτές...και η Ελλάδα μας!
Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς που διαφημίζετε πως η χώρα μας έχει κάνει χρήση πάνω από 100% των ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων, δεν έχει κάνει χρήση αυτού του προγράμματος; Οι κτηνοτρόφοι μας ΠΕΙΝΑΝΕ και συνεχώς ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ, πως το κράτος μας, τους αδικεί, γιατί πουλάνε σε χαμηλή τιμή το γάλα τους. Μάλιστα, σήμερα ενημερώθηκα, πως ετοιμάζουν ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα ΤΕΜΠΗ...Αλλά και από την άλλη, ξέρετε τι βοήθεια είναι για τα παιδιά μας, να πηγαίνουν στο σπίτι τους, ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΛΑ; Δεν είναι μόνο πως το ΓΑΛΑ είναι αναγκαίο για την ανάπτυξή τους, και για την υγεία τους, αλλά υπάρχουν νοικοκυριά, που την ημέρα έχουν ανάγκη από 2 λίτρα γάλα...που η τιμή τους, φτάνει τα 3 ευρώ(τα δύο)
Έχετε ρωτήσει αν μια μεσαία οικογένεια μπορεί να δίνει κάθε μέρα 3 ευρώ, για 2 λίτρα γάλα, που είναι όμως αναγκαίο για την ανάπτυξη των παιδιών μας;
Αλλά υπάρχει και άλλο κεφάλαιο ΑΝΟΙΧΤΟ...
Πριν από δύο χρόνια, μας είχατε πει, πως τα Υπουργεία Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Παιδείας, θα δίνουνε δωρεάν ΦΡΟΥΤΑ στα παιδιά, που φοιτούν μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...
Στην ΕΥΡΩΠΗ...ισχύει εδώ και δύο χρόνια...και 24 χώρες, δίνουν ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές...ΦΡΟΥΤΑ
Στην Ελλάδα, γιατί μείνατε μόνο στα λόγια;
Η Πλάκα της υπόθεσης;
Τα χρήματα τα πήρατε από την Ε.Ε. ... αλλά τα παιδιά μας ... φρούτα δεν πήρανε ΠΟΤΕ!

Γιατί κ.Καραμανλή,τα Ελληνόπουλα στα σχολεία δεν λαμβάνουν δωρεάν ΓΑΛΑ και ΦΡΟΥΤΑ;3 χρόνια ισχύει στην Ε.Ε;

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία;

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία ενθαρρύνει τα παιδιά να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και να διατηρούν μία ισορροπημένη δίαιτα. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτικό ρόλο καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη καλών συνηθειών φαγητού και διατροφής που θα κρατήσουν μια ζωή. Μέσω του Προγράμματος Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει χρηματοδότηση στα σχολεία και σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές τους επιλεγμένο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Σε στενή συνεργασία με το προτεινόμενο Σχέδιο ΕΕ Διανομής Φρούτων, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν φρούτα και λαχανικά στα παιδιά του σχολείου, η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σκληρά για την υγεία της μελλοντικής γενιάς μας.

Στο σχολικό έτος 2006-2007, το Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία διέθεσε το αντίστοιχο των 305.000 τόνων γάλακτος σε σχολεία σε 22 Κράτη Μέλη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχει πάνω από 50€ εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις. Πώς ξέρεις αν το σχολείο σου είναι μέλος αυτού του προγράμματος; Όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί πρέπει να επιδεικνύουν μία αφίσα στην είσοδο του οργανισμού τους που να δείχνει ότι λαμβάνουν επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία. Μπορείς επίσης να κοιτάξεις στην ιστοσελίδα του αρμόδιου οργανισμού για την εφαρμογή του Προγράμματος Διανομής Γάλακτος της ΕΕ στη χώρα σου, για να βρεις τη λίστα των σχολείων που λαμβάνουν επιχορήγηση.

Στις 11 Ιουλίου 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεύρυνε το Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία για να αυξήσει την ποικιλία των προϊόντων που καλύπτονται από την επιχορήγηση και να διασφαλίσει ότι τα γυμνάσια και λύκεια θα έχουν την ίδια πρόσβαση στο πρόγραμμα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Στις 11 Ιουλίου 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεύρυνε το Πρόγραμμα Διανομής Γάλακτος στα Σχολεία για να αυξήσει την ποικιλία των προϊόντων που καλύπτονται από την επιχορήγηση και να διασφαλίσει ότι τα γυμνάσια και λύκεια θα έχουν την ίδια πρόσβαση στο πρόγραμμα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Οι νέοι κανόνες του προγράμματος τίθενται σε ισχύ για το σχολικό έτος 2008-2009, παρέχοντας στα σχολεία και τους μαθητές μία ευρύτερη ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων για να επιλέγουν. Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται το γάλα και παραλλαγές αυτού με διάφορες γεύσεις και μία μεγαλύτερη ποικιλία τυριών (συμπεριλαμβανομένων τυριών με χαμηλά λιπαρά) και γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το βουτυρόγαλα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αναμεμιγμένα με φρούτα ή χυμούς φρούτων παρέχουν στους μαθητές ακόμα πιο εύγεστες, υγιεινές επιλογές. Για να δείτε την πλήρη λίστα των προϊόντων που καλύπτονται από το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τον τομέα Πληροφορίες για τους υποψηφίους.

Όλα αυτά βρίσκονται ΚΑΙ στο http://drinkitup.europa.eu/index.php?L=1

http://ecology-salonika.org/lib/?p=3440



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...