Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Για ΠΑΥΛΙΔΗ.. πέντε ΚΟΜΜΑΤΑ… μηδέν ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Δεδομένο είναι ότι τα πορίσματα των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αν και με διαφορετικά σκεπτικά, είναι παραπεμπτικά. Μόνο απαλλακτικό, το πόρισμα της Ν.Δ.

Ν.Δ. 4 λόγοι

Σε ό,τι αφορά την «ταμπακιέρα», η Ν.Δ. αναφέρει τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση:

* Ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης δεν αναφέρει πουθενά ότι απειλήθηκε με βλάβη των συμφερόντων του, την οποία δεν θα μπορούσε να αποτρέψει με άλλο τρόπο, εκτός από το να ενδώσει στις υποτιθέμενες απαιτήσεις του Π. Ζαχαρίου.

* Ο ίδιος ο κ. Μανούσης βεβαιώνει ότι ο υπουργός δεν γνώριζε τα όσα συνέβησαν μεταξύ αυτού και του Ζαχαρίου.

* Από τις καταθέσεις του πλοιοκτήτη δεν προσδιορίζονται ο τρόπος, το μέσο και γενικά οι περιστάσεις που σχετίζονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στον υπουργό.

* Δεν αποτελεί απόδειξη ή ένδειξη ενοχής η απομάκρυνση και επαναπρόσληψη του Π. Ζαχαρίου, αφού είναι μεταγενέστερη της διάπραξης του αδικήματος.

ΠΑΣΟΚ: Ηθική αυτουργία

Το ΠΑΣΟΚ εστιάζει στο αναφερόμενο από τον ανακριτή αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Ωστόσο, στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται ευθέως λόγος για ανάγκη διερεύνησης από το δικαστικό συμβούλιο και τριών ακόμη αδικημάτων, της παθητικής δωροδοκίας, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Το Κ.Κ.Ε

Σε ό,τι αφορά τον Αρ. Παυλίδη το πόρισμα του κόμματος θα τάσσεται υπέρ της παραπομπής του για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Ωστόσο, θα γίνεται και σαφής αναφορά για τα αδικήματα της δωροδοκίας και παράβασης καθήκοντος και την αναγκαιότητα να διερευνηθούν από το δικαστικό συμβούλιο στην αναγκαιότητα διερεύνησης και άλλων αδικημάτων, τα οποία πάντως δεν θα προσδιορίζονται σαφώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,

διά του Ν. Τσούκαλη, θα προτείνει στην ολομέλεια της Βουλής να περιλάβει στην πρότασή της για την παραπομπή του πρώην υπουργού εκτός από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και αυτό της παθητικής δωροδοκίας (δωροληψίας).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής καταγράφει εννιά λόγους για τους οποίους στοιχειοθετούνται τα προαναφερόμενα εγκλήματα.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ, διά του Αθ. Πλεύρη, αν και επισημαίνει ότι «ο Παυλίδης είναι μάλλον αθώος», σπεύδει να διευκρινίσει ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, σύμφωνα με τον νόμο, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...