Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Μην πληρώνετε στα διόδια των Τεμπών


Για 12η κατά σειρά φορά αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια Σκοτίνας-Τεμπών-Σκοτίνας, την Δευτέρα 20/4/09, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Σταύρος Βιτάλης, επικαλούμενος την Κοινοτική Οδηγία 1999/62/EC, που σαφώς ορίζει πως για να εισπράττονται διόδια θα πρέπει να υπάρχει διπλή λωρίδα κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση. Και στον συγκεκριμένο δρόμο-καρμανιόλα των Τεμπών, δεν υπάρχει διπλή λωρίδα κατά κατεύθυνση κυκλοφορίας και δεν νοείται σε καμία περίπτωση αυτοκινητόδρομος, όπως σαφώς ο ευρωπαϊκός νόμος ορίζει.
Αυτή τη φορά -όπως αναφέρει σε δήλωσή του κ. Βιτάλης- οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, επιχείρησαν να τον σταματήσουν αρνούμενοι να σηκώσουν την μπάρα των διοδίων. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, τους κάλεσε για δωδέκατη φορά να προχωρήσουν σε...μήνυση εναντίον του, καλώντας τους να σηκώσουν αμέσως την μπάρα. Αρνούμενος μάλιστα να υπογράψει το σχετικό έγγραφο που συμπληρώνει η εταιρία σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των διοδίων. Με στόχο να πάει επιτέλους η υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία και να υποχρεώσει με απόφασή της την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει την Κοινοτική Οδηγία 1999/62/EC.
Για μια ακόμη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης καλεί τον κ. Σουφλιά, να καταργήσει αμέσως τα διόδια των Τεμπών, μέχρι την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου. Παράλληλα καλεί όλους τους οδηγούς που διέρχονται τον δρόμο-καρμανιόλα των Τεμπών, να επικαλούνται τον ευρωπαϊκό νόμο και να αρνούνται να πληρώνουν διόδια μέχρι την ολοκλήρωση της εθνικής οδού.

Πόσο κάφροι είμαστε αφού υπάρχει τρόπος αντίστασης, εμείς συνεχίζουμε σαν μαζοχιστές που έχουμε γίνει να σκύβουμε το κεφάλι και να υποκύπτουμε στις αποφάσεις των εργολάβων. Καλά τα παθαίνουμε και να μην παραπονιόμαστε για τα «χάλια»που υπάρχουν. Ένας Βιτάλης δεν φέρνει την ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...