Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Πάλι τους την κοπάνησε ο Παλαιοκώστας


Στα ίχνη του φυγάδα Βασίλη Παλαιοκώστα θεωρεί ότι βρίσκεται η Αστυνομία, που ερευνά την δασική περιοχή του Αλεποχωρίου. Η «Επιχείρηση Μαμούθ», όπως την χαρακτηρίζει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, άρχισε στις 20:00 χθες, όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο τζιπ VW TΟUAREG δεν σταμάτησε σε μπλόκο της Αστυνομίας στο Αλεποχώρι.

Μετά από σύντομη καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα εγκαταλείφθηκε και ο οδηγός διέφυγε πεζός. Μέσα στο όχημα η Αστυνομία ανακάλυψε ένα Καλάσνικοφ, πέντε κινητά τηλέφωνα και περίπου εκατό σφαίρες. Ο οδηγός διέφυγε με τα πόδια εντός της δασικής έκτασης που περιβάλλει τον οικισμό. Στο όχημα δεν βρέθηκε αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κακοποιός δεν τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα. Επισης βρεθηκαν και δακτυλικά αποτυπώματα των φυγάδων, Παλαιοκώστα και Ριτζάι, Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που διέφυγε με τα πόδια μέσα στο δάσος της περιοχής, εικάζεται πως είναι ο Παλαιοκώστας, ωστόσο, η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να επέβαινε στο αυτοκίνητο και ο Ριτζάι ή ο οδηγός να ήταν κάποιος συνεργός τους. Η Αστυνομία εξ αρχής υποψιάστηκε πως ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να ήταν ο Παλαιοκώστας. Η υποψία μετατράπηκε σε βεβαιότητα με την ανεύρεση του όπλου και των κινητών, καθώς και από άλλα ευρήματα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διαδρομή που ακολούθησε ο φυγάς ήταν από Ξυλόκαστρο προς Αλεποχώρι. Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το τζιπ ήταν κλεμμένες από αυτοκίνητο ιδίας μάρκας και ιδίου χρώματος (μαύρο) από την εταιρεία "ΥΦΑΣΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ", που εδρεύει στο Περιστέρι. Η εταιρεία απέχει ελάχιστα μέτρα από το φανοποιείο από το οποίο είχε κλαπεί το αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει οι συνεργοί του Παλαιοκώστα στη δεύτερη απόδραση.

Νεοτερα αναφερουν ότι συνεχίζεται η καταδίωξη του Παλαιοκώστα στο Αλεποχώρι όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή και είναι πολύ πιθανό ο Β. Παλαιοκώστας να βρίσκεται κρυμμένος μέσα στο δάσος της περιοχής.

Στο σημείο έφτασαν ομάδες της ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, που μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του φυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...