Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Συνεχίζεται το σκάνδαλο του βατοπεδιου


Η κυβέρνηση τοποθέτησε στη θέση του προέδρου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στέλεχος εταιρείας που φέρεται ότι παρείχε υπηρεσίες στον ηγούμενο Εφραίμ και στον όμιλο Πάπιστα. «Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» λένε χαρακτηριστικά. Στη θέση αυτή, όπως λένε οι βουλευτές, τοποθέτησε η κυβέρνηση τον κ. Κωνσταντίνο Φωτόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει επί οκταετία μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

"Με απόφαση της Κυβέρνησης το πρόσωπο αυτό αντικαθιστά τόσο τον πρώην Πρόεδρο, όσο και τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο, συγκεντρώνοντας κατά τον τρόπο αυτό το σύνολο των διαχειριστικών αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ" αναφέρεται στην ερώτηση και προστίθεται πως από τα βιογραφικά στοιχεία πρόσφατης επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου προσώπου προκύπτει ότι από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι τον πρόσφατο Κυβερνητικό διορισμό του έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Civitas, υπεύθυνος για τη λειτουργία και την πολιτική των επιμέρους εταιρειών του Ομίλου.

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο συγκεκριμένος Όμιλος δια των εταιρειών του, τα τελευταία χρόνια, φέρεται να έχει παράσχει τις υπηρεσίες του στον Εφραίμ και στον εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου Όμιλο Πάπιστα" O νέος πρόεδρος φέρεται να είχε μέχρι πρότινος, μέσω της εταιρείας στην οποία ήταν Γενικός Διευθυντής, επαγγελματική συνεργασία με τον Εφραίμ και τον Όμιλο Πάπιστα, σημαντικό μερίδιο του οποίου ανήκει σε Κυπριακές εταιρείες αφανών μετόχων με τελικό δικαιούχο την Ιερά Μονή Βατοπεδίου και ο οποίος αξιοποίησε επενδυτικά ή κατασκευαστικά μεγάλο μέρος των δημοσίων ακινήτων που η Κυβέρνηση Καραμανλή εκχώρησε στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου με το όργιο των παράνομων και ζημιογόνων για το Ελληνικό Δημόσιο ανταλλαγών. www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...