Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Πάλι θα «πάρουν» «ανταλλάγματα» οι Τούρκοι


Η Γερμανίδα καγκελάριος στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού της Δανίας, Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πεπεισμένη ότι ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα διοριστεί απόψε, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Δανού πρώην πρωθυπουργού Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Έχω την πεποίθηση ότι πρέπει να επιτύχουμε να διορίσουμε απόψε τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Πιστεύω ότι ο κ. Ράσμουσεν θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αν τον εκλέξουμε θα είναι ένας πολύ ισχυρός γενικός γραμματέας», πρόσθεσε η κα. Μέρκελ, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια υπέρ του Δανού πρώην συνάδελφου της.

Λίγες ώρες πριν από το επίσημο δείπνο με τον οποίο αρχίζει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Μπάντεν-Μπάντεν, η καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα «κάνει το πάν» για να πείσει τις 27 άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την απαίτησή του το ΝΑΤΟ βρει έναν άλλον υποψήφιο από το Δανό ομόλογό του Άντερς ΦογκΡάσμουσεν για τη θέση του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού. Kατά της υποψηφιότητας Ράσμουσεν στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για το νέο ηγέτη του διεθνούς οργανισμού, έπειτα από τις αντιρρήσεις που προέβαλε η Τουρκία, εξαιτίας της εικόνας που έχουν σχηματίσει οι Μουσουλμάνοι για τον κυριότερο υποψήφιο, τον πρωθυπουργό της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσαν διπλωμάτες.

"Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο», δήλωσε ένας διπλωμάτης κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης συνόδου κορυφής.

Έτσι γίνεται εξωτερική πολιτική « κουρασμένε αρχηγέ» και όχι με το ναι σε όλα συνεχώς για να μην μας κάνουν ντα-ντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...