Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

«Εκβιάζει» έμμεσα ο βωβός


Έτοιμη να διεκδικήσει μέρος της έκτασης στην οποία οικοδομείται το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς και να ζητήσει αποζημιώσεις εμφανίζεται η «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.», στην περίπτωση που του Συμβούλιο της Επικρατείας ενταφιάσει οριστικά τα σχέδιά της για κατασκευή εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.

Σε έναν νέο έμμεσο πλην σαφή εκβιασμό της πολιτείας αλλά και της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού προέβη χθες με ανακοίνωση της στο χρηματιστήριο η τεχνική εταιρία Μπ. Βωβός. Στο τέλος ανακοίνωσης τονίζεται ότι τυχόν ανατροπή της διπλής ανάπλασης από το συμβούλιο της επικρατείας θα σημάνει κατά τη γνώμη της την επιστροφή σε αυτήν της έκτασης στην οποία προορίζεται να ανεγερθεί το νέο γήπεδο Παναθηναϊκού προσπαθώντας έτσι να επιτύχει την ολοκλήρωση του τερατώδους εμπορικού κέντρου που χτίζει στην περιοχή και που λόγω θέσης αλλά και του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι βέβαιο ότι θα της αποφέρει πακτωλό κερδών στο μέλλον. Η πλήρης ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής:

Η χορήγηση στον Παναθηναϊκό της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων για την κατασκευή του γηπέδου του στο Ο.Τ.45 στο Βοτανικό δημιουργεί αισιοδοξία για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Κατ' εφαρμογή του Ν. 3481/2006, η "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε." προέβη

- στη δωρεάν παραχώρηση προς το Δήμο Αθηναίων του μεγαλύτερου μέρους της ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ.45, προκειμένου να χωροθετηθεί το γήπεδο του ΠΑΟ,

- στην κατεδάφιση όλων των επικειμένων βιομηχανικών κτιρίων, επιφανείας 110.000,00 τ.μ. και

- στην ανέγερση στο Ο.Τ.45α κτιρίου της, κατασκευασμένου κατά ποσοστό περίπου 70%. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου διεκόπησαν την 4η Δεκεμβρίου 2008, λόγω της επιβληθείσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστολής. Για τις εκτελεσθείσες μέχρι τη διακοπή εργασίες, περιλαμβανομένης και της δαπάνης για την αγορά των ιδιοκτησιών ΕΤΜΑ-ΕΛΛΑΤΕΞ, η Πειραιώς Real Estate έχει πιστοποιήσει συνολικό ποσό δαπάνης Ευρώ εκατόν πενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων είκοσι χιλιάδων (ευρώ 154.420.000,00).

Η "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε." έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση της μεταφοράς του γηπέδου στο Βοτανικό και συνακόλουθα στην απόδοση σε κοινοχρησία της εκτάσεως της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο.Τ.45α που παραμένει στην ιδιοκτησία μας, αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στο Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτιρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικού αυτού θεμελίου, θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία.

Παναθηναϊκός: Ξανά το γήπεδο στο προσκήνιο

Στον αέρα γήπεδο και Βωβο-κέντρο

Περιμένουμε το ΣτΕ δηλώνει η εταιρεία Μπάμπης Βωβός

Φρένο στο Βωβο-κέντρο

«Γκρεμίζει» το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό ο Σύμβουλος Επικρατείας

Εκλογές έρχονται. Εκεί ποντάρουν, όλοι οι εργολάβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...