Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Τσάβες: «Παράλογες και ηλίθιες» οι αποφάσεις του G20


Με σκληρά λόγια εκφράστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, για τη σύνοδο του G20 που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

«Δεν περίμενα ότι τόσο παράλογες και ηλίθιες αποφάσεις θα λαμβάνονταν στη σύνοδο του G20» δήλωσε ο Τσάβες σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εθνική τηλεόραση της Βενεζουέλας (Venezoelana de Television), κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιράν.

Στο επίκεντρο των αποφάσεων που ελήφθησαν στη σύνοδο ήταν η διάθεση 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των οικονομιών και την αντιμετώπιση της κρίσης, από τα οποία το 1/5 θα πάρει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σε άλλους οικονομικούς οργανισμούς.

Ο Τσάβες είπε πως δεν υπήρχε «καμία απολύτως λογική» στο να δοθούν λεφτά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «στη σύνοδο λέχθηκαν πολλά για τη θέσπιση κανόνων για τη βελτίωση της κατάστασης, αλλά δεν αξίζουν τίποτα. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι δεν γίνεται να ελεγχθεί το οικονομικό τέρας που έχει δημιουργηθεί από το καπιταλιστικό σύστημα». www.kathimerini.gr

Δεν μας είπαν που θα διοχετευθούν τα λεφτά .Σε ποιούς τομείς. Διότι λέγεται ότι θα πάνε τα πολλά σε οδοποιία . Δηλαδή πάλι στους παγκόσμιους εργολάβους. «Ζωή σε λόγου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...