Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η «αλβανική» Vodafone σε «δράση»


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΓΙΝΕ...ΤΙΡΑΝΑ, ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!!-ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ...ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ!

Αρχικά τις κοιτάζει κανείς με απορία. Έπειτα, τις ξανακοιτάζει προσπαθώντας να καταλάβει τι σημαίνουν. Τελικά, όταν βεβαιώνεται ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ αυτών των διαφημίσεων είναι τα αλβανικά, αισθάνεται οργή για κάτι πρωτοφανές, δηλαδή στην ΕΛΛΑΔΑ να υπάρχουν μεγάλες αφίσες-κυρίως σε στάσεις λεωφορείων, απ'οπου και οι φωτογραφίες-μιας δήθεν "ελληνικής" εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, που να απευθύνονται ΜΟΝΟ σε Αλβανούς!!! δυστυχώς δε γνωρίζουμε αλβανικά, μάλλον...κακώς σύμφωνα με τη Vodafone, αφού ζούμε σε ...πολυπολιτισμικη κοινωνία και προφανώς θα πρέπει να μαθαίνουμε μαζί με τα ελληνικά και ένα σωρό ακόμα γλώσσες στα πλαίσια της...προόδου και της παγκοσμιοποίησης!

Ξεκαθαρίζουμε οτι δεν έχουμε τίποτα με τους Αλβανούς χρήστες της συγκεκριμένης εταιρίας: αν οι παραπάνω αφίσες έγραφαν το διαφημιστικό μήνυμα τους στα αλβανικά αλλά και στα ελληνικά, δεν θα λέγαμε τίποτα. Όμως, το να πληρώνει μια "ελληνική" εταιρία διαφημιστική καμπανια που να απευθύνεται ΜΟΝΟ σε Αλβανούς, αυτό είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ: γιατί δεν το κάνει στα Τίρανα ή σε κάποια άλλη αλβανική πόλη, αλλά στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Γι'αυτο λοιπόν, καταθέτουμε μια σειρά ερωτημάτων προς τη Vodafone, έτσι ώστε να μας ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα:

-Ποιος ο λόγος της χρήσης αλβανικής γλώσσας, όταν η συντριπτική πλειοψηφια των Αλβανών μεταναστών, νομίμων και μη, γνωρίζουν πολύ καλά ελληνικά;

-Ειδικότερα οι νέοι σε ηλικία-στους οποίους απευθύνονται κατά κόρον οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας-είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, γνωρίζοντας μάλιστα πολύ καλυτέρα την ελληνική από την αλβανική γλώσσα!

-Γιατί η εταιρία δεν χρησιμοποίησε και ελληνικά, όπως κάνει στην αντίστοιχη διαφήμιση στο σαιτ της

-Η διαφημιστική αυτή καμπανια θα τυπωθεί και σε άλλες γλώσσες;


Έτσι όπως πάει, είναι ικανοί να μας πούνε ότι ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, που δεν γνωρίζουμε αλβανικά..!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ:Τεράστιες διαφημίσεις της Vodafone σε Αθήνα και Πειραιά,γραμμένες ΜΟΝΟ στα αλβανικά!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν εδώ και πολλά χρόνια δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα διαφημίσεις εξ' ολοκλήρου στην αγγλική γλωσσα (ή στη γαλλική) πλέον και στην τηλεόραση, έχουμε χάσει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αλλο πάλι ετούτο τό ανέκδοτο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...