Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Μικρή η απόσταση ρετιρέ-ισόγειου? Ο Χέρι-χέρις περιμένει.

Ποιοι "μένουν" και ποιοι "φεύγουν" στη ΝΔ...

Δεν έχουν και μεγάλο ταξίδι να κάνουν? Από το ρετιρέ στο ισόγειο είναι κοντά.


Η αποκάλυψη που κάναμε (διαβάστε εδώ) ότι ο Λ. Ζαγορίτης τελεί υπό παραίτηση στη ΝΔ και ότι θα τον αντικαταστήσει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος έχει και συνέχεια. Όπως προσθέσαμε ο νέος γραμματέας πρόκειται να βάλει μαχαίρι στις κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα και μάλιστα έχει πάρει τις λίστες με τα ονόματα και τα στοιχεία των προέδρων (δείτε τις εδώ) όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών της χώρας, στο Λεκανοπέδιο και την περιφέρεια, προκειμένου να μελετήσει ποιες αλλαγές προσώπων πρέπει να γίνουν "για να πάρει μπροστά" όπως λέει το κόμμα.
Τώρα, παραθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Και αναλυτικές πληροφορίες για το ποιοι από τους προέδρους "μένουν", ποιοι "φεύγουν" και ποιοι βρίσκονται με "ερωτηματικό" για την τύχη τους.
Εχουμε λοιπόν και λέμε:
Για τους προέδρους των τεσσάρων Νομαρχιακών Επιτροπών της Α' Αθηνών (
Κουρτσούνης, Τσερέκος, Μαυρωτάς, Ξεπαπαδάκος) και τους οκτώ της Β' Αθηνών (Κάππας, Γιαννόπουλος, Συρμανόγλου, Καρλαύτης, Τσάγκας, Ανυφαντής, Αναγνωστόπουλος και Παπαδόπουλος) τα πράγματα είναι εντελώς ρευστά και όλα θα κριθούν στην πορεία. Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Άλλωστε, όπως ο Λ. Ζαγορίτης έτσι και ο Α. Σπηλιωτόπουλος πολιτεύονται στο Λεκανοπέδιο.
Αντίθετα, στην Α' Πειραιά ο
Π. Μάλαγας δύσκολα θα μείνει ενώ στη Β' Πειραιά ο Π. Μανάκος είναι βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί, κάτι που εξυπηρετεί και τον πρώην βουλευτή Ι. Κουράκο -και κουμπάρο του Λ. Ζαγορίτη- τον οποίο δεν βοήθησε την προηγούμενη φορά.
Στην περιφέρεια Αττικής ο
Α. Μανούρης (βόρεια) φεύγει λόγω σχέσεων με τον "βατοπεδινό" Π. Δούκα και ο Ι. Ηλίας (δυτικά) λόγω σχέσεων με τον Θ. Ρουσόπουλο. Διασώζεται ο Ι. Μάδης στην Ανατολική Αττική.
Στη Θεσσαλονίκη φεύγει ο
Β. Φραντζής και αντικαθίσταται μάλλον από τον φίλο του και νυν υπ. Οργανωτικού Δημ. Τσάμη. Εναλλακτικά από τον πρώην βουλευτή και νυν πρόεδρο της ΕΡΤ-3 Τ. Σπηλιόπουλο. Παραμένουν οι Δ. Παρασχίδης, Δ. Δημόπουλος, Μ. Σαμαντζίδης ενώ διασώζεται και ο Α. Στεργίου αν και η υπό εγκατάσταση νέα τάξη πραγμάτων στην Ρηγίλλης δεν τον "πάει" και πολύ.
Από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην κατηγορία εκείνων που θεωρούνται "κομμένοι" και δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν την παραμονή τους συγκαταλέγονται οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών στην Αιτωλοακαρνανία Σιορίκης λόγω εκλογικής καθίζησης, Αργολίδας (όπου θέλει να πολιτευθεί ο Γ. Ανδριανός) Γεωργαντάς, Αρκαδίας Μαρκόπουλος επειδή δεν αναχαίτισε την κυριαρχία Τατούλη στο νομό και...
μετά τη διαγραφή του, Αχαϊας
Αβραμόπουλος
, λόγω εκλογικής πτώσης, Βοιωτίας Σταύρου λόγω σχέσεων με τον "βατοπεδινό" Ε. Μπασιάκο, Ζακύνθου Σταβέρης επειδή χρεώνεται και την αποτυχία της πρόσφατης επίσκεψης Καραμανλή, Θεσπρωτίας Δήμας λόγω κακών οργανωτικών χειρισμών στην πρόσφατη ομιλία Καραμανλή, Ιωαννίνων Σιαφάκας ως άνθρωπος του Ζαγορίτη, Καρδίτσας Παπανικολάου, Κεφαλληνίας Λουκέρης λόγω εσωτερικών κομματικών συγκρούσεων, Κοζάνης Τοπαλίδης ως άνθρωπος του στενού συνεργάτη του Λ. Ζαγορίτη Διαμαντή Βαχτσιαβάνου, Λασιθίου Γάλλος επειδή του καταλογίζεται πολιτική ατολμία, Λέσβου ο διάδοχος του Ε. Γόμμου με τον οποίο έχει μεγάλη κόντρα ο Α. Σπηλιωτόπουλος, Μαγνησίας Μπατζιάκας λόγω προβλήμάτων με τους τοπικούς βουλευτές, Ροδόπης Ναπλαντής ως άνθρωπος του Ευρ. Στυλιανίδη, Φωκίδας Χατζηκωνσταντίνου για να προωθηθεί στο νομό η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Άρη Θ. Αλεξανδρή, Χαλκιδικής Πελέκας επειδή χρεώνεται μέρος της ευθύνης για τα βατοπεδινά.
Πιο κοντά στην παραμονή τους βρίσκονται οι πρόεδροι Αρτας
Καρατζένης,
Δράμας Ιωαννίδης, Εβρου Κασιμάτη ως άνθρωπος της Ντόρας, Ευρυτανίας Καρατσίκης για τον ίδιο λόγο, Ηλείας Παπασωτηρίου, Ημαθίας Ζωγράφος, Ηρακλείου Γιαννουλάκης λόγω καλών σχέσεων με τον Μ. Κεφαλογιάννη, Καβάλας Τσοκτένογλου, Καστοριάς Ευαγγέλου, Κιλκίς Πεντζερέντζης, Κορινθίας Στεριόπουλος, Κυκλάδων Καφτηράνης, Λακωνίας Σούμπαση, Λήμνου Ζαφειρόπουλος, Λευκάδας Κατωπόδης, Ξάνθης Μωραϊτης, Πέλλας Ταπαζίδης , Πιερία Μπάσδρας, Ρεθύμνου Σπανουδάκης, Σάμου Καραμηνάς, Σερρών καλαϊντζής, Φλώρινας Παπασωτηρίου, Χανίων Βούρβαχης και Χίου Καρμαντζής.
Αγνωστη είναι ακόμη, μέχρι αυτήν τη στιγμή, η τύχη των προέδρων Δωδεκανήσου
Νικολάου,
Λάρισας Μπατζηλιώτη, Πρέβαζας Πέτρου και Τρικάλων Κοτρώνη ενώ στην Εύβοια (Τσάλλας) θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορέσει να τον "φάει" ο υπουργός Κ. Μαρκόπουλος και στη Φθιώτιδα αν ο Κ. Σταϊκούρας θα μπορέσει να κρατήσει τον Κολώνια που θέλει να διώξει ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...