Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Οι εξυπνάδες του Πάκη του «κυψελιώτη»


Δεν μας λες ρε Πάκη πόσους λαθρομετανάστες έχεις δει να φορούν ολόλευκα μπλουζάκια; Ρε ξευτίλες τους ντύσατε για να μην ενοχληθεί το «αφεντικό» από τα βρώμικα ρούχα; Μάλλον χρειάζεται πάλι να γίνει «πολιτική παρέμβαση» από κανέναν κυψελιώτη πυγμάχο.

Ευγενικός με την Τουρκία φάνηκε ο Ζακ Μπαρό χθες στη Σάμο, αναφερόμενος πλαγίως και με γενικεύσεις στο ζέον μεταναστευτικό ζήτημα και τον ρόλο της Γείτονος, που εξελίσσει το δουλεμπόριο σε μη διαχειρίσιμο ανθρωπιστικό ζήτημα για την Ελλάδα.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαίωσε το άγχος του ξεναγού του, υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, τηρώντας ουδετερότητα, παρότι όλα ήταν κανονισμένα ώστε να επικαιροποιηθούν οι επιβαρυντικές για την Τουρκία πτυχές του προβλήματος

«Κατανοώ τη δυσκολία της ελληνικής κυβέρνησης, που έρχεται αντιμέτωπη με όλο και μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει υποχρέωση κοινοτικής αλληλεγγύης, αλλά και ότι υπάρχει υποχρέωση για τον ελληνικό λαό να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ. Έχουμε ένα γενικότερο πρόβλημα με τους μετανάστες και χρειάζεται να συνεργαστούμε με τις τρίτες χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Ζακ Μπαρό, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψη στη Σάμο και την ενημέρωση που δέχτηκε από Γάλλο πλοίαρχο φρεγάτας, μετέχουσας στις περιπολίες του FRONTEX.
Ρώτησε, λένε, ο Ζακ Μπαρό έναν 16χρονο Αφγανό, που μιλούσε λίγα αγγλικά, γιατί ήλθε στην Ελλάδα και αυτός του απάντησε ότι θέλει να σπουδάσει και να εργαστεί στην... Αγγλία!
Ρώτησε, επίσης, αργότερα τον συμπατριώτη του πλοίαρχο στη γαλλική φρεγάτα της FRONTEX στη Σάμο, πόσοι μετανάστες ζητούν άσυλο όταν τους ανεβάζει στο πλοίο και φέρεται να του απάντησε: Κανένας! Πάντως, ο Μπαρό φάνηκε ευγενής με τους απέναντι και δεν θέλησε να τους κατονομάσει στην αυλή τους. Χαρακτηριστική η φωτογραφία που παραθέτουμε, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών κοιτάζει αλλού και δια χειραψίας χαιρετάει άλλον ολόλευκο -ντυμένο λαθρομετανάστη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...