Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Νέες «πατάτες» του ΖΩΗΡΟΥ Αβραμόπουλου


Έμειναν δύο εβδομάδες μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Επίτροπος κ. Vladimir Spidla την 7η Απριλίου 2009, οι Ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευτεί:

α) για το έτος 2008, να εξασφαλίσουν και να καταβάλουν άμεσα τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεισών δαπανών των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ)
β) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να εξασφαλίσουν και να καταβάλλουν προκαταβολικά, ανά τρίμηνο, τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των δαπανών που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν από τους φορείς.

Επίσης, οι Ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν να λάβουν (και πάλι έως τις 30/6/2009) όλα τα απαραίτητα μέτρα για:

α) την πιστοποίηση και την έκδοση αδειών λειτουργίας για το σύνολο των Δομών Ψυχικής Υγείας
β) τη σύναψη συμφώνων μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που να επικυρώνουν την εκχώρηση και τους όρους προσφοράς των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας εκ μέρους τους.

Τα σχετικά σύμφωνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν κατ ελάχιστον:
- ποιοτικά πρότυπα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες
- στοιχεία κοστολόγησης των υπηρεσιών ανάλογα με την φύση τους
- κριτήρια και διαδικασίες παρακολούθησης, αξιολόγησης και οικονομικού έλεγχου

Υπενθυμίζουμε ότι η παρέμβαση της Ε.Ε. έγινε μετά από σειρά διαμαρτυριών, καταγγελιών και ερωτήσεων στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποχρηματοδότηση των κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας και την εγκατάλειψη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Τι έγινε μέχρι σήμερα; Απολύτως τίποτα! Οι δομές ψυχικής υγείας συνεχίζουν να υπολειτουργούν, οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους υποβαθμίζονται και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Δηλαδή, η γνωστή κατάσταση των τελευταίων ετών.

Προς το παρόν, η μοναδική προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση είναι να τη διαφημίσει. Συγκεκριμένα, στο Marketing Week (ναι, από το Marketing Week ενημερωνόμαστε πλέον για την ψυχική υγεία) διαβάζουμε ότι “το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκήρυξε διαγωνισμό που αφορά στην επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση εθνικής καμπάνιας ενημέρωσης του πληθυσμού για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση”. Πόσο θα στοιχίσει η καμπάνια; 3,4 εκατ, ευρώ!


Θα περιμένουμε, λοιπόν, άλλες δύο εβδομάδες για να δούμε εάν ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος θα τηρήσει την συμφωνία του με τον Επίτροπο κ. Spidla.

Η συμφωνία Αβραμόπουλου - Spidla και ...διαφημίσεις

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7708331

Χωρίς τέλος τα σκάνδαλα στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Κατά τα άλλα ο ΖΩΗΡΟΣ Αβραμόπουλος; ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ όλα τα έχει κάνει. Πάλι ρεζίλι των σκυλιών γίναμε. Στην «υπόθεση» διαφήμιση έχει βάλει να τα «ταχτοποιήσει» η Κυρία ΖΩΗΡΟΥ; Η «φίλη» του χέρι-χέρι; Για τα νοσοκομεία δεν είναι να μιλάμε εκεί γίνεται …ΤΟ ΧΑΟΣ

"..Πριν μια βδομάδα ήταν στην Αμοργό, ένα νησί με πολλούς επισκέπτες, πολλούς τουρίστες, η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με την Πριγκίπισσα Ειρήνη και το Μιχαήλ και είχαν πάει, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, σε ένα μοναστήρι να προσκυνήσουν, η Σοφία με όλες εκείνες τις προφυλάξεις, γιατί έχει ασπαστεί την καθολική πίστη. Και όπως μπαίνει μέσα η Βασίλισσα της Ισπανίας σκοντάφτει και σπάει το πόδι. Πού ασθενοφόρο; Και πήγαν τη Βασίλισσα της Ισπανίας με Datsun για να φτάσει στο Κέντρο Υγείας! Καταλαβαίνετε το ρεζίλι αυτό; Κατα-λαβαίνετε να υπήρχε ένας κάμεραμαν εκεί να βλέπουμε τη Βασίλισσα ενός κράτους να πηγαίνει με το Datsun, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Έλεος!..."

έσπασε η Βασίλισα το πόδι της και την πήγαμε στο Κεντρο Υγείας, με Datsun !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...