Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Καλιγούλες και «μεσσαλίνες» της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ως γνήσιο δημιούργημα της τηλεόρασης ο κ. Κ. εκτιμά ιδιαίτερα τις ροζ ιστορίες. Μόνο που δεν αρκείται στην αναμετάδοσή τους: πολιτεύεται με αυτές.

Το πολιτικό του άλμα από την περίοδο που πουλούσε βιντεοκασέτες στους οπαδούς της Ν.Δ. (TV Press) πραγματοποιήθηκε με την εκμετάλλευση του «οπτικού υλικού» των σχέσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη, τις οποίες μάλιστα κατέγραψε και σε βιβλίο, όπου το βάρος πέφτει στις φωτογραφίες («Η Λιάνη στηρίζει την αλλαγή»).

Σε όλο το διάστημα της συγκρότησης του προσωπικού πολιτικού του ρεύματος ο κ. Κ. συγκεντρώνει και αναπαράγει παρόμοιο υλικό κατά των πολιτικών του αντιπάλων ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του.

* Η διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, αμέσως μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000, συνδέεται με την προσωπική του επίθεση στον Αρη Σπηλιωτόπουλο και το γνωστό χαρακτηρισμό «Σαλώμη» που απέδωσε στο στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή. Τα ροζ υπονοούμενα του Καρατζαφέρη αναπαρήγαγαν με ενθουσιασμό οι Θέμος Αναστασιάδης και Νίκος Κακαουνάκης από τον Flash, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί το μετεκλογικό κλίμα.

* Ο κ. Κ., κατά το συνήθειό του αναδιπλώνεται, αλλά συνεχίζει να βομβαρδίζει από την εκπομπή του τον κ. Καραμανλή, επικρίνοντας την προσωπική φωτογράφηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο περιοδικό «Γυναίκα» και καλώντας τον κ. Καραμανλή να υπερασπίζεται τη Νατάσα και όχι τον Άρη. «Κουβαλώντας ο Καραμανλής τον Άρη στην πλάτη του, κουβαλάει και τις αμαρτίες που σέρνει ο Άρης», ήταν η επωδός του (12/6/2000).

Αλλά και όσοι δημοσιογράφοι δεν του αρέσουν δέχονται ανάλογα ροζ υπονοούμενα: «Η κυρία τάδε (σ.σ.: γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφος) έχει στενές σχέσεις με κάποιους της κυβέρνησης. Στενές σχέσεις, στενότατες, μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο» (6/7/98).

* Μόνιμος στόχος του οι εκδότες εφημερίδων της κεντροαριστεράς με προσωπικές επιθέσεις στο Χρήστο Λαμπράκη και τον Κίτσο Τεγόπουλο. Ειδικά κατά του Λαμπράκη ο κ. Κ. διατυπώνει συνεχώς χυδαία υπονοούμενα. Ακόμα και στην επίσημη ομιλία του στο Α' Συνέδριο του ΛΑΟΣ δεν παραλείπει να φωνάξει ότι «εμείς θέλουμε οι υπουργοί να βγαίνουν από το λαό και όχι από τα κρεβάτια του Λαμπράκη» (18/5/02), και προκαλεί τον ενθουσιασμό των παραληρούντων «συνέδρων» με το σύνθημα: «να πάρουν τον Λαμπράκη τους, να πάρουν το κρεβάτι τους και να πάνε να κοιμηθούν».

* Στην εκπομπή του φιλοξενεί «αποκαλύψεις» ότι το ένα τρίτο των βουλευτών είναι ομοφυλόφιλοι, με Αλβανούς «επιβήτορες» (25/9/2000) και να ειρωνεύεται λέγοντας ότι «ο κ. τάδε λειτουργούσε ως υπόθετο του κ. δείνα, μεταφορικά και κυριολεκτικά» και ότι «ο κ. τάδε γνωρίζει τόσο τα εσωτερικά του κ. δείνα που δεν τα φτάνει ούτε η ορθοσκόπηση».

* Στις κρίσιμες στιγμές που περνά, κατά περιόδους, η κυβέρνηση Καραμανλή, δίπλα στα πολιτικά επιχειρήματα του κ. Κ. εμφανίζονται και διάφορα παράξενα υπονοούμενα, τα οποία κατανοούν μόνο κάποιοι μυημένοι, στους οποίους απευθύνονται τα μηνύματα. «Μετά τις κάμερες στους δρόμους έρχονται οι κρεβατοκάμαρες» επιγραφόταν «προφητικό» πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΛΑΟΣ «Α1» (15/12/07), πέντε μέρες πριν ξεσπάσει η υπόθεση Ζαχόπουλου.

* Από την ίδια περίοδο ξεχωρίζουμε ένα ανυπόγραφο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Α1», το οποίο φέρει τον τίτλο «Λουδοβίκος ΙΔ', από τα κατώγεια στα Ανώγεια της εξουσίας» (5/1/08). Η προφανής αναφορά στον Λουδοβίκο των Ανωγείων, εκείνη την περίοδο που η παραδημοσιογραφία ασχολιόταν με τη σχέση της συζύγου του πρωθυπουργού με τον κ. Ζαχόπουλο και πολλούς άλλους (μεταξύ των οποίων και τον γνωστό μουσικό) συνοδεύεται με ένα ολοσέλιδο κείμενο δήθεν βιογραφίας του Γάλλου αυτοκράτορα γεμάτο μυστήρια υπονοούμενα για τις μαιτρέσσες και τα νόθα του: «Ο Λουδοβίκος ΙΔ' φημιζόταν για την γοητεία και την φιλικότητά του. Ήταν επίσης αρκετά ευγενικός. Όσον αφορά τα ερωτικά θέματα, ασκούσε πολύ μεγάλη γοητεία στις γυναίκες. Και πρόσεχε ιδιαίτερα τα παιδιά του, όχι μόνο τα νόμιμα, αλλά και αυτά που είχε αποκτήσει με μαιτρέσσες».

* Την ίδια περίοδο το κύριο άρθρο της «Α1» δεν διστάζει να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό, λέγοντας «καλά λέγανε οι παλαιότεροι την υπογραφή σου και την... αφή σου να προσέχεις πού την βάζεις» (29/12/07).

"ΙΟΣ", Ελευθεροτυπία,

Πώς στήθηκε το ΛΑΟΣ



Εμείς θα συμπληρώσουμε. Πότε θα βγάλουν τα άπλυτα του ΚΑΡ………. Και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος. Μιλάμε ότι ο Καλιγούλας ωχριά. Δεν αφήνει ούτε γάτα θηλυκιά ο …….. Λοιπόν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ο Βύρωνας βουίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...