Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΣΑΡΩΣΕ ο «απερχόμενος» ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ


Ενισχυμένος από την εκλογική αναμέτρηση της Παρασκευής παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, καθώς συγκέντρωσε το 62,6% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον μετριοπαθή Hossein Mousavi, ο οποίος απέσπασε το 33,75% των ψήφων. Για παραβιάσεις κατά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Ιράν κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο μετριοπαθής υποψήφιος Μιρχοσείν Μουσαβί.
«Διαμαρτύρομαι έντονα για τις πολλές προφανείς παραβιάσεις και προειδοποιώ ότι δεν θα παραδοθώ σε αυτό το επικίνδυνο θέατρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας παράστασης από ορισμένους αξιωματούχους θα θέσει σε κίνδυνο τους στυλοβάτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας και θα εγκαταστήσει την τυραννία», τονίζει στην ανακοίνωση του.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο οποίος κατήγγειλε παρατυπίες όπως έλλειψη ψηφοδελτίων και στέρηση ψήφου σε πολλούς πολίτες, θα έχει αρκετούς συμμάχους εάν προχωρήσει σε σύγκρουση με τον Αχμαντινετζάντ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι Μοχάμαντ Χαταμί και Άκμπαρ Χασεμί Ραφσαντζανί. Ωστόσο ο νυν πρόεδρος έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του πανίσχυρου ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Άλι Χαμενεΐ.

«Ιδιαίτερα ανησυχητική» χαρακτηρίζει τη νίκη του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στις χθεσινές εκλογές υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος.

«Πρόκειται για μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη, διότι ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι ο πιο μαχητικός από τους υποψηφίους και δεν μπορεί παρά να παρασύρει τη χώρα του σε μία ευθεία αντιπαράθεση με το δυτικό κόσμο», τόνισε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία. Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Ιράν: Ευρεία νίκη Αχμαντινετζάντ

Όλο «απερχόμενο» τον αποκαλούσαν τα Ελληνικά μέσα, αλλά σάρωσε απέναντι στον «αμερικανόφιλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...