Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Όλοι δουλεύουν για τα λαμόγια και τους εργολάβους.


Τώρα ανακάλυψαν ότι το κέντρο της Αθήνας είναι γκέτο; οι καλοπληρωμένοι διευθυντάδες της TV, που το μόνο που τους απασχολεί είναι να βλέπουν τις μετρήσεις τηλεθέασης, «ευαισθητοποιήθηκαν» επειδή ένας μπάτσος έσκισε ένα κοράνι τσέπης ενός μετανάστη; Κοντολογίς, το «σύστημα» των ΜΜΕ που είχε διαγράψει από τη θεματολογία του το μείζον θέμα των λαθρομεταναστών, μαζί με εκείνο των ναρκωτικών αφυπνίστηκε, ξαφνικά;

Έτσι προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στον κ. Καρατζαφέρη; η σε κάποιους άλλους; H δουλειά που κάνουν είναι, να αποσταθεροποιήσουν περισσότερο το πολιτικό σκηνικό, με την αποδόμηση πρώτα της ΝΔ και στη συνέχεια και των υπολοίπων. Άλλωστε, το ισχύον «σύστημα» οικοδομήθηκε από τον «εκσυγχρονισμό» του κ. Σημίτη και σε αυτό έχει βαθιές ρίζες η οικογένεια Μητσοτάκη.

Που ήταν όμως, όλα αυτά τα χρόνια, οι «ευαίσθητοι» δήθεν προοδευτικοί, που «κτιζόταν» το απωθητικό έκτρωμα της πλατείας Ομονοίας, των Ολυμπιακών Αγώνων; Που ήταν όταν το κέντρο γινόταν μια απέραντη πιάτσα ναρκωτικών; Να θυμίσουμε ότι το κέντρο, ήδη από εποχής Λαλιώτη, είχε διαχωριστεί σε δύο μεγάλα γκέτο: Πρώτο, το ξενυχτάδικο της Αθήνας (Ψυρρή, Πλάκα, Γκάζι, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Συγγρού και τώρα Κεραμεικός). Δεύτερο, το γκέτο της πορνείας, των ναρκωτικών και μαγαζιών των Νιγηριανών, σε πολλά από τα οποία, εκτός από τα χαϊμαλιά και τα δερμάτινα, φύλαγαν κόκα. Στην πραγματικότητα και στα δύο γκέτο κυριαρχεί η «νύχτα». Δεν έκανε άραγε, σε κανέναν εντύπωση ότι στις περιοχές γύρω από την υποβαθμισμένη Ομόνοια, άρχισαν να ριζώνουν, δίπλα ακριβώς στον υπόκοσμο, μετανάστες; Που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι καναλάρχες όταν, ήδη από εποχής Σημίτη, στήθηκε το γκέτο στην Πάτρα; Τι έκαναν τέλος, ο Δήμος Αθηναίων και η Νομαρχία, που τώρα άρχισαν να φωνάζουν για το Εφετείο; Το μόνο που τους ενδιέφερε, φαίνεται, ήταν να μαζέψουν όλα τα νυκτερινά κέντρα για να εισπράττουν έσοδα από τη νύκτα. Και κάτι ακόμα: Στη δεκαετία του 1990 όταν ήθελαν να μετατρέψουν το Γκάζι σε περιοχή-απέραντο νυκτερινό χοροπηδάδικο, άφησαν να κουβαληθούν εκεί εκατοντάδες εξαθλιωμένες οικογένειες τουρκογενών της Θράκης, ως επι το πλείστον τσιγγάνων. Έτσι, κατάφεραν να διώξουν και τους τελευταίους κατοίκους που αντιστέκονταν και είχαν σχηματίσει μάλιστα και συλλόγους.

Μήπως, λοιπόν, εκτός της ανικανότητας για χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής, βλέπουμε τώρα το ίδιο έργο σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας. Ως γνωστόν, τα δυσεύρετα «φιλέτα» γης στο Δήμο Αθηναίων και πέριξ, είναι ελάχιστα. Και εκεί, έχουν πέσει όλα τα μεγάλα συμφέροντα (Βοτανικός, Ρέντη, κ.λ.π.). Τα υπόλοιπα, τα «κατέλαβε» η νύχτα.

Προβλέπουμε ότι τους μετανάστες θα τους διώξουμε με μια «σκούπα», θα αποκομίσει και πολιτικά οφέλη η κυβέρνηση, και οι εργολάβοι θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων. Δηλαδή, ημών!

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ...ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...