Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Από τον Δελαστίκ με ΑΓΑΠΗ για τον ΛΑ.Ο.Σ


ΛΑΟΣ - ο αλαζόνας νικητής

Έχασε το μέτρο μετά την αναμφισβήτητη επιτυχία του στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα και άρχισε να λέει ότι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής «φαντάζεται τον εαυτό του κάτι ανάμεσα σε Μάρλον Μπράντο και Αλέν Ντελόν ενώ είναι για πλάκα, είναι ο Φραγκίσκος Μανέλης», αναφερόμενος σε έναν άγαρμπο, δευτεροκλασάτο, παλαιότερο συμπαθή κωμικό! Κατακεραύνωσε τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο: «Εδώ βγήκε ο κύριος, πώς τον λένε, ο Πάκης, ο Προκόπης και λέει «προτιμούμε να κάνουμε δουλειά με το ΚΚΕ παρά με τον Καρατζαφέρη» και βέβαια εγώ του είπα «το πολύ το Κάπα, Κάπα κάνει το παιδί βλάκα»». Διαπίστωσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος «είναι καθαρή περίπτωση Φόρεστ Γκαμπ», αναφερόμενος στον ηλίθιο πρωταγωνιστή ομώνυμης παλαιότερης ταινίας. Διακήρυξε ότι υπέδειξε στον πρωθυπουργό «να διώξει την Ντόρα», αλλά «για να μην την πετάξει σαν λεμονόκουπα, γιατί η Ντόρα κουβαλάει πίσω της την προίκα του πατέρα της, να τη στείλει επίτροπο στην Κομισιόν».

Αέρας επηρμένου «ηγεμόνα» της πολιτικής ζωής του τόπου. Καμία αίσθηση ότι αυτός που μιλάει έχει πάρει μόλις το... 3,8% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Μιλάει σαν να είχε πάρει τουλάχιστον το 60%! Άλλωστε και τα ΜΜΕ του παραχωρούν συστηματικά χρόνο που αντιστοιχεί σε ηγέτη κόμματος που έχει τουλάχιστον το μισό του εκλογικού σώματος και βάλε!

Αυτά που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ το κάνουν με την υστερόβουλη σκέψη ότι ο ΛΑΟΣ αποσπά ψήφους από τη ΝΔ - πράγμα που είναι αλήθεια. Όσο για τη ΝΔ, κάποτε ενθάρρυνε την προβολή του, προτιμώντας να διοχετεύονται προς τον ΛΑΟΣ και όχι προς το ΠΑΣΟΚ όσοι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι διέρρεαν από τη ΝΔ.

Η ηγεσία της έχει την εντύπωση ότι οι ψήφοι προς τον ΛΑΟΣ είναι «δανεικές» και επιστρέφουν στη ΝΔ σε κάθε κρίσιμη αναμέτρηση - πράγμα που επίσης έχει δόση αλήθειας.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το κόμμα του ΛΑΟΣ είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής των ευρωεκλογών, από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς. Σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό του - από το 4,12% στις ευρωεκλογές του 2004 εκτινάχθηκε στο 7,15%. Είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστιαίες μονάδες - 3,03%, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε σε αύξηση 2,61%. Επιπροσθέτως, φαινόμενο μοναδικό, υπήρξε το μόνο κόμμα από τα κοινοβουλευτικά που αύξησε τους ψηφοφόρους του σε απόλυτο αριθμό από τις προηγούμενες ευρωεκλογές: εκατό και πλέον χιλιάδες καινούργιοι ψηφοφόροι τάχθηκαν στο πλευρό του, τη στιγμή που όλα ανεξαιρέτως τα υπόλοιπα κόμματα αυτής της κατηγορίας είχαν διαρροές εκατοντάδων χιλιάδων ή και ενός εκατομμυρίου ψήφων, στην περίπτωση της ΝΔ.

Αναμφισβήτητα η συστηματική εστίαση της πολιτικής του ΛΑΟΣ στο τεράστιο και υπαρκτό θέμα της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, που είναι πλέον αδύνατον να βρουν δουλειά και στρέφονται όλο και περισσότερο σε παράνομες δραστηριότητες και εξαθλιωμένη διαβίωση, υπήρξε το κύριο στοιχείο προσέλκυσης ψηφοφόρων στον ΛΑΟΣ. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό.

Εξαιρετικά εύστροφο πολιτικά ήταν το σύνθημα του Γ. Καρατζαφέρη «Μία παράταξη, δύο κόμματα». Μία παράταξη, η Δεξιά, δύο τα κόμματά της, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ. Η σύλληψη αυτή και η δημόσια διακήρυξή της διευκόλυνε κάθε δυσαρεστημένο νεοδημοκράτη να μπορεί να ψηφίσει ΛΑΟΣ, χωρίς να αισθάνεται ότι εγκαταλείπει την παράταξή του. Εξαιρετική κίνηση, επίσης, η τοποθέτηση επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ της Νίκης Τζαβέλλα, πρώην βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ και στενά συνδεόμενης με την οικογένεια Μητσοτάκη, την οποία υποτίθεται ότι αντιμάχεται ο Γ. Καρατζαφέρης! Όταν βάζει ένα στέλεχος της ΝΔ επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να αποδείξει πόσο βαθιά σωστό είναι το σύνθημα «Μία παράταξη, δύο κόμματα»; Έξοχη κίνηση που ανταμείφθηκε από τους δεξιούς ψηφοφόρους.

Χώρια που η θέση της Ν. Τζαβέλλα ως αντιπροέδρου του Ιδρύματος Κόκκαλη, του Ιδρύματος Λάτση κ.λπ. εξασφάλισε στον Γ. Καρατζαφέρη ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη από κύκλους του ηγετικού οικονομικού κατεστημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...