Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ποιοι καλύπτουν τον αρχιλήσταρχο;

1,5 εκατ. ευρώ καταχράστηκε υπάλληλος και παραμένει στη θέση του

Πέντε χρόνια ο πειθαρχικός του φάκελος είναι στο συρτάρι!


Το ενδιαφέρον του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή έχει προκαλέσει η απραξία των πειθαρχικών συμβουλίων όλων των υπουργείων, και ειδικότερα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για εκατοντάδες υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων που οι φάκελοί τους είναι καταχωνιασμένοι στα συρτάρια των υπηρεσιακών συμβουλίων, και με αυτόν τον τρόπο παραγράφονται και παραμένουν ατιμώρητοι δεκάδες επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει σωρεία ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που υπηρετούν σε νευραλγική υπηρεσία φέρονται ότι εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχει μαγνητοφωνημένες συνομιλίες υπαλλήλων με επιχειρηματία, στον οποίο έγινε πρόσφατα έλεγχος με εντολή του ειδικού γραμματέα της ΥΠΕΕ Πασχάλη Μπουχώρη. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να προσκομίσει και να επιδείξει τα βιβλία του για έλεγχο. Η υπόθεση ερευνάται και έχει αρχίσει το στάδιο των ανακρίσεων από τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, εκκρεμούν οι πειθαρχικοί φάκελοι, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην υπηρεσία τους υπάλληλοι που με τις πράξεις τους έχουν ζημιώσει το Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα, υπάλληλος ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία ότι έχει καταχραστεί 1,5 εκατ. ευρώ, παραμένει στη θέση του χωρίς να έχει προχωρήσει ο πειθαρχικός του φάκελος εδώ και πέντε χρόνια.

Μετά απ' όλα αυτά, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να προχωρήσει σε πρόσθετες αποκαλύψεις.



1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Δεν είναι πρωτοφανές?
Μην εκπλήσσεστε..................
παλιά μας τέχνη κόσκινο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...