Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Ο Παπανδρέου αποφάσισε. Εκλογές τον Μάρτιο


Το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίσουμε για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και με υπευθυνότητα για την πορεία της χώρας, για το αν χρειάζεται προσφυγή στον ελληνικό λαό.
Εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Αποφασίζουμε θετικά για τον πετυχημένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ θεωρούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και απαιτείται νέα αρχή. Η θέση μας είναι καθαρή, απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, κ. Πρόεδρε, δεν υπάρχει περίπτωση τον προσεχή Μάρτιο να αλλάξετε θέση;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
: Εκεί που έφθασαν τα πράγματα δεν μπορεί να αλλάξει. Το υπαγορεύει η αίσθηση ευθύνης απέναντι στον τόπο. Παράταση ζωής της κυβέρνησης σημαίνει βάθεμα της κρίσης που ζει ο πολίτης. Και σας θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε έγκαιρα συμφωνία για άμεση διενέργεια εκλογών και συναινετική εκλογή του Προέδρου.
Ζούμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, λόγω των ανεύθυνων δηλώσεων και διαρροών της σημερινής κυβέρνησης, εδώ και ενάμιση χρόνο. Η παρατεταμένη αυτή εκλογολογία έχει βλάψει τη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο -- άλλος ένας λόγος να προσφύγουμε στον ελληνικό λαό.
Δεν υπάρχει κανείς πλέον που να πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να λύσει προβλήματα. Μόνο να επιδεινώνει την κατάσταση μπορεί. Αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση και επανεκλογή ενός άξιου Προέδρου. Αυτό διασφαλίζει η στάση του ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...