Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Δηλητηριάζονται οι πολίτες λόγω της "απραξίας" τους


Έπιναν νερό με αρσενικό επί πέντε μήνες

http://www.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gifΝερό με εξασθενές στα Ψαχνά Ευβοίας, νερό με αρσενικό στο Φλάμπουρο Σερρών.

Νερό με αρσενικό έπιναν οι κάτοικοι, για διάστημα τουλάχιστον πέντε μηνών, στο Φλάμπουρο Σερρών, όπως έδειξαν οι αναλύσεις που έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα δείγματα που ελήφθησαν τον Μάρτιο, το αρσενικό έφτανε τα 16 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και το Μάιο τα 17, ενώ το όριο είναι τα 10.μικρογραμμάρια ανά λίτρο.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το αρσενικό είναι ένα από τα πιο τοξικά βαρέα μέταλλα.

Στα Ψαχνά Ευβοίας, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους ζητώντας καθαρό νερό, χωρίς εξασθενές χρώμιο.

Κάτοικοι και φορείς των Ψαχνών ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να εντοπιστούν οι πηγές ρύπανσης, που διοχετεύουν στο νερό εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα.

Μάλιστα, τόσο οι κάτοικοι όσο και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος των Ψαχνών, δηλώνουν αποφασισμένοι, μετά και τη δεύτερη μεγάλη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Ψαχνών, να προσφύγουν ακόμη και στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προασπίσουν τη δημόσια υγεία, ενώ επίσης λήφθηκε η απόφαση σύστασης ομάδων εποπτείας, προκειμένου να εντοπιστούν οι ρυπαντές.

Στο μεταξύ, έπειτα από τέσσερις μήνες, ο Δήμος έκλεισε τις τέσσερις γεωτρήσεις στην περιοχή Γοργοεπίκοος, όπως καταγγέλλει όμως ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες τρεις στις οποίες ανιχνεύθηκε επίσης εξασθενές χρώμιο, αλλά σε μικρότερες ποσότητες

Οι κάτοικοι ζητούν να σφραγιστούν και αυτές οι γεωτρήσεις και να προμηθεύεται η περιοχή καθαρό νερό με βυτιοφόρα. πηγή

Ποιος θα «πληρώσει» για τους τυχόν καρκίνους και νεοπλασίες που θα εμφανίσουν τα επόμενα χρόνια; Οι μαλάκες οι υπουργοί που δεν θα «υπάρχουν;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...