Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Εμπλέκουν τον ΣΟΛΔΑΤΟ οι του συνδικάτου του εγκλήματος?


Πρώην αξιωματικό της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο εμπλέκει το “συνδικάτο” του εγκλήματος


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News

Τον Κ. Σολδάτο αναφέρει στις συνομιλίες του το “συνδικάτο” του εγκλήματος

Το όνομα του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ Κώστα Σολδάτου φέρεται να υπάρχει σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών του «συνδικάτου του εγκλήματος», όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Με τίτλο «ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ» το δημοσίευμα έχει ως εξής:

“Σε μια από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ακούγεται ένα από τα προφυλακισμένα μέλη της σπείρας, ο Μανώλης Σκαρλάτος, να συζητάει με κάποιον Παναγιώτη και να αποκαλύπτει ότι έχει επαφές με τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ Κώστα Σολδάτο, ο οποίος πριν από δώδεκα χρόνια είδε τη σύζυγό του να ακρωτηριάζεται από βόμβα με την οποία άγνωστοι είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό της, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Π: Ο δικός σου με πήρε τώρα τηλέφωνο.

Σ: Ποιος, ρε;

Π: Ο Κώστας. Ο Σολδάτος

Σ: Και;

Π: Είχα κόσμο και του λέω “Κώστα σε πέντε λεπτά”, επειδή ξέρω ότι θα μου πιάσει την κουβέντα, και του λέω “άμα μπορείς πάρε με σε πέντε λεπτά” και θα με ξαναπάρει τώρα. Σε πέντε-δέκα λεπτά θα με ξαναπάρει.

Σ: Ναι, ε;

Π: Δεν ξέρω τι θέλει.

Σ: Αυτός μου ‘πε ότι βρίσκεται άκρη με την... (αναφέρεται σε ασφαλιστική εταιρεία).

Π: Ναι;

Σ: Ναι.

Π: Για να δω τι θα μου πει. Ίντα θα μου πει εμένα. Με το “νι” και με το “σίγμα” θα μου τα αναλύσει. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Σ: Για μάθε να δούμε τι έχει κάνει; Δεν φτάνει που τους ξεστραβώσαμε;

Π: Ρε μ...., δεν θα πάρει καμία διακοσάρα;

Σ: Δεν έπρεπε να σου βάλει προμήθεια ο π...., ε;

Π: Ε, ρε μ...., τ΄ρ.α

Σ: Αυτά δεν ήθελε; Δεν θα τα είχε χάσει άμα δεν είμαστε εμείς;

Π: Ναι, αυτό είναι δεδομένο. Αν δεν του έλεγα ότι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση.

Σ: Μάλλον εγώ λέω, ρε Παναγιώτη, ξέρεις τι δεν μπορώ να καταλάβω; Πώς άλλοι εκεί συνάδελφοί του, ένα παιδί, σε έναν φίλο, αυτός να του πει αυτουνού, ακούς; Ρε φίλε, άμα κάνεις αυτό που δικαιούσαι από τις ασφάλειες και όλα αυτά”.

IXNOS : Υπενθυμίζουμε ότι. Η υπόθεση της «μαφίας της Κρήτης», όμως, που ήρθε στην επιφάνεια μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν άγνωστοι σε βάρος της οικογένειας του διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου Κώστα Σολδάτου, το 1997. Αρκεί μόνο να υπογραμμισθεί ότι, η «μαφία της Κρήτης» ανατίναξε το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της γυναίκας του . Η έκρηξη ­ που έγινε όταν η 39χρονη Γεωργία Σολδάτου μπήκε στο αυτοκίνητο και έβαλε το κλειδί στη μίζα ­ είναι κάτι το πρωτοφανές για την Ελλάδα. Οι δράστες ­της δολοφονικής επίθεσης όπως τουλάχιστον είπαν οι ειδικοί ­ θα πρέπει να ήταν επαγγελματίες οι οποίοι είτε θα εκτελούσαν κάποιο «συμβόλαιο» είτε θα πρέπει να μετείχαν ενεργά στο οργανωμένο έγκλημα. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί τόσο η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού (γνώριζαν ακόμη και τη συμπεριφορά του συναγερμού του αυτοκινήτου) όσο και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποίησαν ­ τύπου «C-Α» που κατασκευάζεται στην Αμερική και βρίσκεται συνήθως στις εγκαταστάσεις των επίλεκτων δυνάμεων του στρατού. Όλοι τότε μίλησαν για τα κυκλώματα της κρητικής μαφίας που εκδικήθηκαν μ' αυτόν τον τρόπο έναν από τους πιο δραστήριους αστυνομικούς που είχε καταφέρει πολλά χτυπήματα στους παράνομους. Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είχαν πέσει θύματα ξυλοδαρμού το 1988. Ο αστυνομικός είχε εξιχνιάσει υποθέσεις ζωοκλοπών, εκβιασμών, τοκογλυφίας και άλλες. Επίσης έγινε γνωστό ότι από το 1992 μέχρι εκείνη την περίοδο είχαν γίνει τουλάχιστον είκοσι εκρήξεις σε σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα στην περιοχή. Μέχρι και σε σχολείο είχε γίνει έκρηξη. Μόνο στον νομό Ρεθύμνου ­όπου υπηρετούσε προτού μετατεθεί στο Ηράκλειο ­ κυκλοφορούν παράνομα περίπου 90.000 πιστόλια. Οκ. ΣΟΛΔΑΤΟΣ έφθασε στην Κρήτη το 1979 με τον βαθμό του υπομοιράρχου. Τα τελευταία δέκα χρόνια υπηρέτησε σε νευραλγικούς τομείς των Σωμάτων Ασφαλείας ­ κατ' αρχήν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και κατόπιν στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Οι υποθέσεις που χειρίστηκε ήταν, πράγματι, εντυπωσιακές ­ έστω και αν «εξαντλούνταν» στον χώρο του κοινού εγκλήματος ή του εμπορίου ναρκωτικών. Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρεται στον φάκελό του τον Μάιο του 1992 ήταν επικεφαλής του αποσπάσματος που αποκάλυψε και συνέλαβε τον Βαγγέλη Ρωχάμη που είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Λίγο αργότερα αποκάλυψε τη σπείρα του Κώστα Κασσαπάκη που είχε διαπράξει διάφορες ληστείες και εντόπισε τους ληστές του νυκτερινού κέντρου «Φιγκαρό». Επιπλέον, κατάφερε σημαντικά κτυπήματα στα κυκλώματα των ναρκωτικών και κυρίως των εμπόρων που είχαν κατακλύσει τα νυκτερινά κέντρα του Ηρακλείου με χάπια «έκσταση». Ακόμη και η σύλληψη του νεοφασίστα τρομοκράτη Μάρκο Φουρλάν αποδίδεται στην ευφυΐα του Κ. Σολδάτου. Οι επιτυχίες αυτές του κ. Κ. Σολδάτου ­ όπως είναι φυσικό ­ είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει σοβαρούς εχθρούς στο νησί. Εκτίμηση των αρχών Ασφαλείας του νησιού ­ ­ είναι ότι ορισμένοι κύκλοι του υπόκοσμου με τη βομβιστική επίθεση εναντίον της οικογένειας του διοικητή της Ασφάλειας ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα: Σταματήστε τις έρευνες.

Πηγές, εδώ . εδώ. εδώ .εδώ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...