Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πάνω από 10.000.000 ευρώ η …φανερή περιουσία του Τσοχατζόπουλου ?



Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα τα ακίνητα που έχει το τσοχατζοπουλαίϊκο πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ.) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ιδιοκτησίας της συζύγου του, μιλαμε για: Ακίνητο αξίας 1,5 εκ. ευρώ που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη - ανήκει στην κόρη του-, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας. Αν σε αυτά τα ακίνητα προστεθεί και το πρώτο του σπίτι στο Χαλάνδρι, η συνολική του ακίνητη περιουσία αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια ευρώ! . Τα διαμερίσματα στο Πεδίον του Άρεως τα αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος τον Ιούνιο του 2004 για να τα χρησιμοποιήσει ως γραφεία, αντί 115.000 ευρώ και έχουν εμβαδό 142 τετραγωνικά το ένα και το άλλο 59 τ.μ. Η πολυκατοικία είναι μεσοτοιχία με πενταόροφο κτίσμα ιδιοκτησίας της offshore εταιρείας Torcaso ιδιοκτησίας Σαχπατζίδη – είχε περάσει από την ιδιοκτησίας της και το ακίνητο της οδού Αρεοπαγίτου – η οποία εμπλέκεται στο Βατοπέδι. Την κατασκευή του ακινήτου της offshore είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική εταιρεία που ανακαίνισε τα δύο γραφεία του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Το σπίτι – 184 τετραγωνικών – στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού έναντι 200 εκ. δραχμών. Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο κ. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας. Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην σύζυγο του εξ' ημισείας.Το σπίτι στο Ψυχικό, αγοράστηκε στο όνομα της πρώην συζύγου του Γκούντρουν έναντι τότε 350 εκατομμυρίων δραχμών. Σήμερα το ακίνητο της οδού Σικελιανού στο Παλαιό Ψυχικό κοστολογείται στο 1 - 1,2 εκ. ευρώ.

Πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού, συμμετοχή του σε ποσοστό 70% στο ακίνητο, όπου στεγάζεται πολυκατάστημα καλλυντικών κοντά στη Μητρόπολη. Συμμετοχή του σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στο Καρπενήσι, με τον διευθυντή του γραφείου του Γ. Αγραφιώτη, που διετέλεσε και διευθυντής του γραφείου την περίοδο 1996-99 αλλά και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ανάπτυξης από το 2001 ως το 2004.

Επίσης ελέγχονται ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς της πρώην συζύγου του Α. Τσοχατζόπουλου, που υπερβαίνουν τα επτά εκ. ευρώ. Η κ. Αρετη Τσοχατζοπούλου δηλώνει εισοδήματα 25.000 με 60.000 ευρώ, τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, ωστόσο πραγματοποιεί αγορές ακινήτων ύψους 2,5 εκ. ευρώ.
Στο “πόθεν έσχες” που υπέβαλε το 2007 αναφέρεται ότι εισέπραξε ποσό 2,145 εκατομμυρίων από πώληση ακινήτου. Το ακίνητο είχε πωληθεί το 2005, στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς όμως καταγράφεται το ποσό των 270.000 ευρώ που προέρχεται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια και δωρεές. Από το 2003 ως το 2009, η κ. Τσοχατζοπούλου αποκτά κάθε χρόνο και από ένα ακίνητο, για την αγορά του οποίου καταβάλλει δικά της χρήματα αφού από τις φορολογικές της δηλώσεις δεν προκύπτει λήψη δανείων. Στη δήλωσή του “πόθεν έσχες” εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια οκτώ ακινήτων. Συγκεκριμένα διαθέτει πλήρη ή ψιλή κυριότητα σε: δύο διαμερίσματα 198 τ.μ. και 73 τ.μ. στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, οικόπεδο 271 τ.μ. στην οδό Κεφαλληνίας, οικόπεδα 532 τ.μ. και 469 τ.μ. με οικία, στον Κόρφο Κορινθίας, το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης και δύο αγροτεμάχια 1.216 τ.μ. και 745 τ.μ. στην Αμάρυνθο Κορινθίας. Διώροφο ακίνητο – 270 τ.μ. - της οδού Δεινοκράτους, το οποίο αγόρασε το 2006 και είναι η κύρια κατοικία της. Πωλητής του ακινήτου είναι ο Α. Οικονομίδης, πρόεδρος της Arcon Constructions, ο οποίος το αγόρασε από την Bluebell S.A. η οποία είχε ελεγχθεί ως ενδιάμεση εταιρεία στην υπόθεση των TOR – M1.
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου εμφανίζεται ως μέτοχος της τεχνικής εταιρείας ΑΤΕΦΑ ΑΕ, μαζί με τη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου επί πολλά έτη λογίστρια του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο η κ. Λαμπροπούλου εργαζόταν επίσης για την off shore Torcaso από το 1999 μέχρι το 2007. Η Torcaso μέχρι τη διάλυσή της εμφάνιζε έδρα τη Λευκωσία, και στη σφραγίδα της αναφερόταν ως διεύθυνση η Π. Καλλιγά 23 ακριβώς δίπλα από την οικία της κ. Λαμπροπούλου. Επίσης, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του Ά. Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΕΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ.
Να μην έχουμε αναστολές και να τους λυπόμαστε , διότι αυτοί είναι προδότες , πράκτορες ,δωσίλογοι , κλέφτες , απατεώνες .
Αυτοί έφεραν όλον τον Ελληνικό Λαό σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα μας έκλεψαν τις συντάξεις τους μισθούς , μας έφεραν τους χειρότερους μετανάστες από όλες τις φιλές , τώρα θα μας κλέψουν και τις καταθέσεις , τι άλλο θέλετε να μας κάνουν ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...