Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Εδώ ξεπούλησαν όλη την χώρα για τα νησιά θα σκάσουμε



Τα ελληνικά νησιά έχουν και πάλι την τιμητική τους στα διεθνή ΜΜΕ. Αυτή την φορά δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γκάρντιαν υποστηρίζει πως «η Ελλάδα βγάζει τα νησιά της προς πώληση για να σώσει την οικονομία».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υποστηρίζει πως η Ελλάδα κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, η Ελλάδα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της, διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει, πως σύμφωνα με τις πηγές της, μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση. Όπως αναφέρει, η περιοχή κατά το ένα τρίτο (1/3) ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Ακόμη, αναφέρει πως στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί Ναυσικά στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορείΗ συνέχεια στο INSIDER εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...