Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Καλοφάγωτα… Άκη μου, επίσης …Γιάννο μου



Πριν από έναν μήνα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έφοδο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με σκοπό να ερευνήσει την υπόθεση αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό ορισμένων φρεγατών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδα Real news, τα στελέχη του ΣΔΟΕ, εντόπισαν ορισμένα ιδιαίτερα "ζουμερά" στοιχεία, τα οποία πιθανόν συνιστούν νέο σκάνδαλο που αφορά την περίοδο υπουργείας του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου και έχουν ήδη συντάξει αναφορά, την οποία έχουν παραδώσει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλη Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, οι άντρες του ΣΔΟΕ, συνέλεξαν στοιχεία που αφορούσαν:

- Τιμολόγια ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες του εξωτερικού προς τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για «παροχή υπηρεσιών», οι οποίες αμφισβητούνται από το ΣΔΟΕ. Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ των προσφερομένων υπηρεσιών περιγράφεται και η προώθηση των συμφερόντων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη Βολιβία, η οποία δεν έχει καν θάλασσα!

- το θέμα του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών, που το ΣΔΟΕ, έχει εντοπίσει τεράστια οικονομική διαφορά σε τιμολόγιο ύψους 23.000.000 ευρώ . Η διαφορά προέκυψε από το τιμολόγιο της εταιρείας και το αντίστοιχο τιμολόγιο που κατέθεσε το Πεντάγωνο.

Τα χρήματα αυτά διακινούνταν μέσω ελληνικής εταιρείας η οποία συνεργαζόταν με εταιρεία που είχε έδρα στην Κύπρο. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται να εκπροσωπούν αυτές τις εταιρείες, είχαν σχέσεις με τις εταιρείες που είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης το ΣΔΟΕ διερευνά το ρόλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών οι οποίες ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...