Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η μαλακία της… υψηλόβαθμου του ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Με πολλαπλά… εγκεφαλικά επεισόδια απειλήθηκαν την Παρασκευή τα τραπεζικά στελέχη όλων των υποκαταστημάτων που λειτουργούν στο Δήμο Αρκαλοχωρίου, εξαιτίας μιας… ξαδέλφης οικογένειας στην περιοχή, που εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών! Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά άρχισαν να σχηματίζονται ουρές από καταθέτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι… στα τυφλά έκαναν αναλήψεις των χρημάτων που είχαν στους αποταμιευτικούς τους λογαριασμούς.
Το πρωτόγνωρο περιστατικό, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση όταν ιδιαίτερα από τις 10 και μετά το πρωί στις τράπεζες του Αρκαλοχωρίου δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές πολιτών, οι οποίοι με τα βιβλιάρια στο χέρι έσπευδαν να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, λέγοντας στους έκπληκτους ταμίες ότι θέλουν να σώσουν τις οικονομίες τους, προκειμένου να προλάβουν όπως έλεγαν την πτώχευση της χώρας… που θα ανακοινωνόταν εντός του Σαββατοκύριακου που πέρασε από την κυβέρνηση!
Αιτία για τα κωμικοτραγικά που εξελίχθηκαν την Παρασκευή στο Αρκαλοχώρι αποτέλεσε το τηλεφώνημα μιας… ξαδέλφης στους συγγενείς της που μένουν στην περιοχή και εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Η συγκεκριμένη υψηλόβαθμη υπάλληλος του υπουργείου, θέλοντας να προστατεύσει τους κοντινούς συγγενείς της, τους ενημέρωσε (!) εμπιστευτικά να πάνε να πάρουν τις αποταμιεύσεις που έχουν στην τράπεζα, γιατί σύμφωνα με… ασφαλείς πληροφορίες που είχε, η κυβέρνηση εντός του Σαββατοκύριακου θα ανακοίνωνε την πτώχευση της χώρας!
Αυτό, βεβαίως, ήταν αρκετό για να ακολουθήσει κυριολεκτικά πανικός στις τράπεζες, καθώς τα μέλη της οικογένειας που είχαν μάθει από πρώτο χέρι το «κανόνι» της χώρας, σε λίγα λεπτά διέδωσαν από στόμα σε στόμα και από οικογένεια σε οικογένεια τα κακά μαντάτα, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες να δημιουργηθεί πανικός στα υποκαταστήματα των τραπεζών, όπου και έγιναν μαζικές αναλήψεις χρημάτων! Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη της περιοχής, για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό μάς είπαν ότι οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου να μην προχωρούν σε αναλήψεις χρημάτων. Μάταια, όμως, οι εκατοντάδες που έσπευσαν στις θυρίδες των τραπεζών προχώρησαν σε μαζικές αναλήψεις χιλιάδων ευρώ (!), από τον πιο μικρό σε ηλικία καταθέτη μέχρι τους υπερήλικες που περίμεναν καρτερικά στις ουρές για να σώσουν τις οικονομίες τους από την επικείμενη πτώχευση… Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες εξαφανίστηκαν από ταμεία και χρηματοκιβώτια τραπεζών τα χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ, με αποτέλεσμα από κάποια στιγμή και μετά οι ταμίες να δίνουν χρήματα κυρίως σε χαρτονομίσματα των 20 ακόμα και των 10 ευρώ! «Επρόκειτο για μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν. Η φήμη αυτή άδειασε τα χρηματοκιβώτια, ενώ η εικόνα ειδικά των ηλικιωμένων να φεύγουν με τις οικονομίες τους σε ειδικά υφασμάτινα "πορτοφόλια" μάς προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Δυστυχώς είδαμε και μορφωμένους ανθρώπους να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Την «πληροφορία» την είχαμε και εμείς σε E-MAIL άλλά την θεωρήσαμε γελοία. Μάλλον κάποια που …στραβογαμήθηκε στο υπουργείο την έβγαλα για… εκδίκηση.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε με τον Παπακωσταντίνου υπουργό οικονομικών και τον Παπανδρέου πρωθυπουργό αν είχα λεφτά στη τράπεζα θα τα έβγαζα όλα.

Ο λόγος: δεν τους εμπιστευομαι. Αν δεις πόσα είπαν οι δυο τους από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα πως δεν θα γίνουν τότε καταλαβαίνεις γιατί ο κόσμος είναι πανικόβλητος.
Είπαν υπάρχουν λεφτά, αλλά δεν υπήρχαν, είπαν πως τα πρώτα μέτρα θα κατευνάσουν τις αγορές και σπρεντ από 2.5 πήγαν 10, είπαν δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ, μπήκαμε.

Ωραία τώρα λένε δεν θα πτωχευσουμε, μένει να δούμε αν πάλι θα πέσουν έξω όπως και τις προηγούμενες φορές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...